Adına 'radyasyon' denen 'ölüm bulutları', tüm canlılar ve gelecek nesilleri, doğal yaşamı tehdit ederek, ölümcül sonuçlar doğurdu.
Yani 31 yıl önce bugün, 'insan' denen doğal varlık, bu kazayla kendi kendine ölüm kustu!
Dünyanın çeşitli bölgeleri ve ülkemizde hazırlanan Bilimsel Raporlara göre 'Çernobil Faciası'nın bu ölümcül etkileri hala canlı yaşamı olumsuz şekilde etkiliyor!

Hala Öldürüyor!
Son 15-20 yılda özellikle Doğu Karadeniz'in hemen her evinde Çernobil'in etkileriyle kanser ölümleri yaşanıyor, hastalıklar çoğalıyor, çocuklar sakat doğuyor. İnsanlar, neredeyse grip olur gibi kansere yakalanıp, mücadele ederken, Çernobil'i unutabilir mi?
Bu facianın yaşattığı felaket hala insanlarımızın genleriyle oynamaya devam ediyor!
İnsanlarımızı 'enayi-aptal' yerine koyan, yaşamı umursamadan, gerçekleri saklayarak, bilim ve hukuku baskı altına alan siyasiler, kamu yöneticileri ve bilim insanlarını da unutmadık, unutmayacağız!
31 yıl önceki facia sonrası uyarı ve tepkilere kulak asmayan, gerçek dışı rapor ve açıklamalara imza atıp, bizi yanılttığını sananları da unutmadık! İsimleri, söyledikleri, pozları, yalanları ve sahte raporları aklımızda ve arşivlerimizde çivi gibi çakılı duruyor.
Bugün de aynı anlayış, aynı kafa, aynı vurdumduymazlık, aymazlık ve pişkinlik devam etmektedir!
Hala Çernobil'in bu etkilerini saklayarak, ülke ve bölgemizdeki kanser olaylarındaki artış ve çeşitliliğin, 'psikolojik' sonuç ve farklı etkenlere bağlanması, aynı aldatmacanın devam ettiğinin en açık göstergesidir!

Fukuşima'dan Ders Çıkmaz mı?
Bundan 6 yıl önce, Mart ayında, Fukuşima'da yaşanan benzer nükleer facianın etkileri hala insanlar üzerindeyken; Dünyanın birçok ülkesi nükleer projelerden vazgeçerken; ülkemizde nükleer tesisleri dayatma konusunda yaşanan gelişmeler, bu vurdumduymazlık, aymazlık ve pişkinliğin dışa vurumudur.
Bu dayatmacı ve nükleer santralleri 'evdeki tüp gaz' boyutuna indirgeyen zihniyet, Sinop'tan Mersin'e ve Trakya'ya kadar doğal yaşam alanlarımıza nükleer santral yapmak için direnip savunmakta; kamuoyunu yalan ve aldatmacalarına inandırmaya çalışmaktadır.

Rizeli Mucitten Rize Usulü Togg İcadı Rizeli Mucitten Rize Usulü Togg İcadı

Erivan'daki Nükleer Tehlike!
Bütün bunlara karşın, ülkemiz ve bölgemizin hemen yanı başındaki Çernobil benzeri, Erivan'daki Metsamor Nükleer Santralini de aynı tehlikeli sonuç beklemektedir.
Yıllardır, patlamaya hazır pimi çekilmiş bir bomba gibi, ülkemiz ve yaşam alanlarımız sınırlarındaki Metsamor Nükleer Santralindeki sızıntılar, Doğu Bölgelerimizde etkisini göstermiş ve tehlike boyutunda ölçümler yapılmıştır.

Editör: Haber Merkezi