Çaykur Rizespor'da Shelvey'nin Durumu Belli Oldu Çaykur Rizespor'da Shelvey'nin Durumu Belli Oldu

Bu sezon içinde yeni bir yapılanma ile yeni bir kadro kuruldu. Kendisinin kurduğu bu yeni takıma herkesin çok istediği 10 numara yıldız transferi yapılmadı. Karaman, sezon başında kurduğu takımı sürekli geliştireceğini söyleyerek kendini savunuyor. Ancak yaptığı kadro tercihleriyle de Yeşil-Mavililer'i çıldırtıyor. Tecrübeli teknik adamın son olarak yaptığı Kayserispor maçında sahaya sürdüğü ilk 11 büyük tepki çekti.

Sahaya hücum ağırlıklı bir 11 sahaya sürdü. Ahmet İlhan'ı sağ bek oynattı ve Kayserispor'un attığı 2 golde sağ taraftan geldi. Petrucci'yi kulübe de oturttu ve iş işten geçtikten sonra ikinci devrede oynattı. Ara transfer döneminde 2 milyon EURO bonservis ücreti ödenerek alınan Nosa Igiebor ile Bright Edomwoni ilk 11'de görev yaptı. Edomwoni vasatın çok altında kalırken Igiebor, Kweuke' nin attığı golün asistini yaptı. Bu oyuncular Kayserispor savunması arasında hiç bir varlık gösteremediler. Bu hamlelerin hiçbir getirisi olmadığı gibi yapılan tercihlere hiç kimse anlam veremedi. Rizespor'un ikinci yarıdaki tek hücum planı topun ceza sahasına şişirilmesiydi.

Kayserispor'un topa ve sahaya olan hakimiyeti Karaman'ın bütün hamlelerini ve planını boşa çıkarttı. Hikmet Karaman, oyuncularının ayağına gelen her topu ceza sahasına göndermelerini izledi. Üstelik bu süreçte Kayserispor, dönen topları alarak önemli tehlikeler yarattı. İkinci yarının başında direkten dönen topun dışında Rizespor bir türlü hücumda bekleneni veremedi. Yeşil-Mavili takım Ahmet İlhan'ın kırmızı kart görmesinden sonra oyundan düştü. Oğulcan'ın düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Kweuke gole çevirince skor 3-2'ye geldi. Hikmet Karaman'ın Luka Modric olacak dediği Recep Niyaz'ın orta sahada kaptırdığı top ile konuk takım 4. golünü atarak maça farklı kazandı.

Editör: Haber Merkezi