20 ile 24 Eylül tarihleri arasında İstanbul Maltepe sahilinde sürecek etkinliklerde Rize'de ki kamu ve özel bir çok kuruluş yerini aldı.
Tanıtım günlerinin açılış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da katıldı.

Bak açılışta yapmış olduğu konuşmada, 'Karadeniz gelişiyor. Rize'de bundan payını alıyor. Rize'de yüz yıldan fazla süren Ovit Tüneli tamamlanıyor. Lojistik, Organize Sayani Bölgesi projelerimiz devam ediyor. Çaykur yeni çay fabrikaları yapmaya devam ediyor.' dedi.
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ise konuşmasında 'Cumhurbaşkanımızın şehri, yağmurun çaya dönüştüğü şehir Rize'den selamlar getirdim' diyerek başlayarak, 'Rize kabına sığmayan bir memlekettir.Rize kabına sığmayan bir memlekettir. Bu gün burada bunun en güzel anıtını görüyoruz. Rize artık çaydan sonra turizmiyle ön plana çıkan bir memleket olma yolundadır. Trabzon-Rize-Artvin destinasyonu oluşarak bu bölgenin önümüzdeki yıllarda turizmin parlayan yıldızı olacağı kesindir. Bizler de yerel yöneticiler olarak bu doğrultudaki yatırımlarımızı hızlandırıyoruz. Baştan Sayın Cumhurbaşkanımız ve milletvekillerimiz, il başkanımız, valimiz ve diğer bütün paydaşlarımızla birlikte bu doğrultuda çalışıyoruz. Rizemizkaradenizin parlayan yıldızı olacaktır. Tüm insanları Rize'yi görmeye davet ediyorum' diye konuştu.

Kalp Destek Cihazı İle Yaşama Tutunan Esila, Kalp Nakli Bekliyor Kalp Destek Cihazı İle Yaşama Tutunan Esila, Kalp Nakli Bekliyor

Merkezi İstanbul'da bulunan Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF)'in organize ettiği Rize Tanıtım Günlerinin bu yıl 10.su yapılacak. Yaklaşık 4 aylık bir titiz çalışma sonrası açılışı yapılan Rize Günleri Fuar Alanını binlerce kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Rize Valiliği'nin himayelerinde gerçekleşen 8. Rize tanıtım günlerine Rize'nin 11 ilçesi geniş stantlarla katılıp yörenin bütün kültürel argümanlarını sergiliyor. Maketlerden oluşacak olan Rize konağı, Rize evi, Değirmen, Kemer köprü, Rafting anı, Çay bahçesi, Teleferik gibi çalışmalar katılımcıların ilgisine sunuluyor. 10. Rize Günleri'nde, kent, yöresel tatları, kültürü ve doğal güzellikleriyle İstanbul'a taşındı.

Editör: Haber Merkezi