Trafik Şube Müdürü Özkan, Emekli Oldu Trafik Şube Müdürü Özkan, Emekli Oldu

Rize Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 8. duruşmasına, başka bir davadan tutuklu bulunan sanıklardan Bilal Meşe, tutuksuz sanıklardan dönemin istihbarat şube müdürü Mehmet Şevki Meşe, Veli Akçay, Ali Burnaz, Zekai Genç, Şenol Kıroğlu ve Gülbey Kutun katıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, tutuklu bulunan Mehmet Ali Albayrak, Türker Ünüvar, Sinan Karabaş, İlhami Dağ ve Mehmet Ali Gavacık ise duruşmaya SEGBİS sistemi ile katıldı.
Mahkeme Başkanı Bayram Kantık, iddia makamından tevsi tahkikat talepleri olup olmadığını sordu. Cumhuriyet Savcısı Adem Kara, tevsi ve tahkikat talepleri olduğunu belirterek, sanıkların FETÖ/PDY'nin gizli haberleşme programlarını kullanılıp kullanılmadığının tespitini, sanıklar hakkında FETÖ/PDY yöneticiliği veya üyeliğinin olup olmadığının soruşturulması, suç tarihleri içerisinde FETÖ ile irtibatlarının olup olmadığının araştırılması, tüm sanıklara 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu 7/1 ve 5. maddeleri kapsamında ek savunma hakkının verilmesini istedi.

Meşe, Bahsedilen örgüt ile hiç bir ilişkim olmadı. Hayatım boyunca şeffaf yaşadım. Verilen görevleri yerine getirmeye çalıştım.' dedi.
Sanık Zekai Genç ise ifadesinde, 'Bylock kullandığım iddiası ile 15 Temmuz sonrasında tutuklandım ve daha sonra yurt dışı yasağı ile serbest bırakıldım. KHK ile meslekten ihraç edildim.

Savunmaların ardından mahkeme, sanıkların yurt dışı çıkış yasağının devamına, sanıklardan haklarında 15 Temmuz sonrasında dava açılan kişilerin örgüt üyesi olup olmadığı, Bylock kullanıp kullanmadıklarının tespit tutanağının istenmesine, sanıkların Bylock haberleşme programı kullanıp kullanmadığını Rize İl Emniyet Müdürlüğünden istenmesine, sanıkların FETÖ/PDY ile suç tarihinde irtibatlarının bulunup bulunmadığının tespitine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Editör: Haber Merkezi