Rize Belediyesi tarafından hazırlanan '2053'te Nasıl Bir Rize' adlı projenin 1. çalıştayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Şehircilik Şurası'na paralel, Brıtısh Instıtute At Ankara, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Rize Kent Konseyi'nin destekleriyle Rize Ticaret Borsası'nda yapıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap şunları söyledi: 'Bu projeyle ülkemizin 2053 vizyonu içerisinde kendi şehrimizin konumunu belirleyip; estetik, doğal güzelliğini ve kültürel potansiyelini hayata geçirip, hak ettiği konuma getirmeyi planlıyoruz. Bunun yanında kent kültürü ve kentlilik bilinciyle şehrimizin estetiğine yönelik çalışmalar gerçekleştirdik ve devam ediyoruz. Zorlu coğrafi koşullarına rağmen bunu fırsata çevirerek ilimizi turizm noktasında harekete geçirip, yaşanabilir kent sıralamasında hak ettiği konuma hep beraber getirmeliyiz. Her köşesi ayrı güzelliklerle dolu olan şehrimizi turizm açısından geliştirip, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde en üst noktalara getirmeyi hedefliyoruz.'



'2053'te Nasıl Bir Rize' adlı projenin 1. Çalıştayın amacı, Rize'nin özgün değerlerini tespit etmek, sorunları ve güçlü yanlarını ortaya çıkarmak, geleceğe giderken bu güçlü yanlarını kullanarak 'ortak sorunları' çözecek çözüm önerileri beklentiler olarak belirlendi.
Çalıştaya Rize ve il dışından gelen akademisyenler, STK'lar, Meslek Odaları, Özel Sektör Temsilcileri, Siyasi Partiler, Belediye Başkanları, İl Müdürlükleri, Muhtarlar ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

Katılımcılar '2053'te Nasıl Bir Rize' olması konusunda fikir alış verişinde bulunup çeşitli çözüm önerileri geliştirdiler.

Kalp Destek Cihazı İle Yaşama Tutunan Esila, Kalp Nakli Bekliyor Kalp Destek Cihazı İle Yaşama Tutunan Esila, Kalp Nakli Bekliyor


Editör: Haber Merkezi