Sn Çoruh. açılış konuşmasında. Sn Kendirli Belediye Başkanım, TÜMSİAD Rize Şube başkanı, MÜSİAD Rize Şube başkanı, hanımefendiler, beyfendiler, kıymetli gönül dostlarımız ve basınımızın mümtaz temsilcileri muhabbet geceleri, muhabbethane programımıza hoşgeldiniz, muhabbet getirdiniz.

Kıymetli misafirlerimiz; Bilindiği üzere yurtiçinde ve yurtdışında birçok yerde muhabbet geceleri tertip ediyoruz.
Çünkü muhabbet; sevgidir, hürmettir, vefadır, sadakattir. Muhabbet ruh dünyamıza yağan Rabbani bir ikramdır. Yine muhabbet, bir gönle girmenin gayretiyle tüm gönüllere hizmet etmektir. Biliyoruz ki gönül; Rabbimizin teveccüh mekanıdır.


Kıymetli misafirlerimiz, gönüller fethedilerek birçok sorunun çözülebileceğini düşünüyoruz. Özellikle gençlerimiz gönül kapıları açılarak yarınlara umut olabilir. Aile bireyleri ancak muhabbetin bereketli bağlarıyla birbiriyle kenetlenebilir… ve bir toplum ancak muhabbetin sağlam temelleri üzerine inşa edilerek sarsılmadan, yıkılmadan varlığını devam ettirebilir. Çünkü muhabbet insanlık için ilahi bir lütuftur.

Gönüller bir olunca toplum olarak, ümmet olarak aşamayacağımız hiçbir engel yoktur.
İşte bu hakikate bir damla da olsa hizmet etme adına, yurt içinde ve dışında 'Muhabbet Geceleri' ismi altında programlar tertiplenmektedir. Niyet; en çok ihtiyaç duyduğumuz hakiki muhabbetin tüm kalplerde yerleşmesine hizmet etmekle beraber, insanımıza keyifli saatler yaşatarak bir taraftan da tefekküre sevk edebilmektir. Bu duygular içerisinde Sahib-i Muhabbet olan Yüce Rabbimizin bizleri ihsan, sadakat, vefa ve tövbe gibi sevdiği hallerle hallendirmesini niyaz ederiz.
Devletimiz hem içerde hem dışarda gönüller fethederken, bizler de bir nebze olsun bu davaya katkıda bulunmak için çalışıyoruz.

Ve bu uğurda atılan her adıma büyük bir evet diyoruz, Adı her ne olursa olsun bizden olan her şeye evet diyoruz.
Programın gerçekleşmesinde emeği geçen başta bir kültür hizmetkarı olan Ser Organizasyona ve katkılarından ötürü tüm kurum ve şahıslara teşekkür eder, teşriflerinizden ötürü hepinize tekrardan hürmet ve muhabbetlerimizi arz ederim.

Açılış Konuşmasının ardından 2006-2016 yılları arasında Karadeniz Kültür ve Eğitim Derneğine Başkanlık yapmış olan Sn Ercan Aktepeye çalışmalarının anısına üstün gayret ve başarı ödülü takdimi yapıldı.2016 yılında Karadeniz Kültür ve Eğitim derneği yönetiminde görev yapan Sn Emin Diler,Sn Muhsin Peçe,Sn Halil İbrahim Katmer,Dr Köksal Öztanç ve Muhammet Korkmaz'a hediye takdimi yapıldı.

Trafik Şube Müdürü Özkan, Emekli Oldu Trafik Şube Müdürü Özkan, Emekli Oldu

Program Etkinliğe sponsor olan MELTEM ÇAY-KALE GRUP-SÜMAY ASANSÖR-TAÇ GRUP-METROPOL İNŞAAT-AVANTAJ-RİZE PARK-UZUN HALI firmalarına pilaket verildi.

Pilaketlerin ardından,etkinlik kıraathaneci Haydar Tiplemesiyle Hasan Nihat Sütcü ile başladı,kıraathaneci haydarın Muhabbethanesine Şiir ve naatcı Sn Dursun Ali Erzincanlı Uğradı,Erzincalı şiirleriyle dinleyicileri mest etti,otuz kuş şiiri ile insanlara 15 temmuzu anlattı,etkinliğin devamında muhabbet haneye,kum sanatcısı Veysel Çelikdemir Uğradı,kum sanatıyla 15 temmuzu anlattı,muhabbethaneye yolu düşen,İlahi sanatcısı Sn Murat BELET ilahileri ile salonu coşturdu.

Karadeniz Kütür ve Eğitim Derneğinin Düzenlediği Etkinliğe Başkan Yılmaz Çoruh.TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdulbaki FİL,MÜSİAD Rize Şube Başkanı Sn Recep Taylan,Kendirli Belediye Başkanı Alaaddin Serdar işadamları ve gönül dostları programa katıldı.
HABER:MUHAMMET EMİN KORKMAZ

Editör: Haber Merkezi