Rize Belediyesi'nin düzenlediği 8. Çay ve Yaz Sporları Festivali kapsamında düzenlenen 1. Hedef Paraşütü Hedef Yarışması'nda gösteri uçuşu yapan paraşütçü Cengiz Koçak yerden yaklaşık 260 metre yükseklikten serbest atlayış yaptı.Rize şehir merkezi üzerinde bulunan Çorapçılar tepesinden iki kişilik paraşütle havalanan Koçak, belli bir süre havada yol aldıktan sonra paraşütün üzerinde ayağa kalkarak yaklaşık olarak 260 metre yükseklikten kendini boşluğa bıraktı.

Yüksek bir hızda serbest düşüş gerçekleştiren Koçak, bir süre sonra üzerinde olan paraşütü açtı ve güvenli bir şekilde yere iniş yaptı.Koçak, kendisinin bina, anten ve köprülerden sürekli serbest atlayışlar yaptığını belirterek programı dolayısıyla Rize'de bulunduğunu ve festival olduğunu duyunca gelip serbest atlayış yaptığını söyledi.

Avcı’dan Sevenlerine Acı Haber Avcı’dan Sevenlerine Acı Haber

Hedef Paraşütü Yarışması'nda paraşütçüler hedefe en yakın noktaya konmak için birbirleriyle yarıştı. Türkiye'nin değişik yerlerinden 19 sporcunun katıldığı yarışmada Ali Zaimoğlu birinci, Durmuş Efe Şahin ikinci ve Nedim Miraç Aybek üçüncü oldu.Yarışmada birinci olan ve Erzincan'dan geldiğini söyleyen Ali Zaimoğlu, 'Güzel bir etkinlik oldu. Bu spor Rize'de gelişirse çok daha yetenekli gençlerin çıkacağına inanıyoruz. Rize hedef yarışması için çok ideal bir yer. Hava çok stabil. Ulaşım kolay ve görsel açıdan insanların çok rahat izleyebileceği bir yer' dedi.Yarışma dereceye girenlere kupa ve madalyalarının verilmesiyle son
buldu.

Editör: Haber Merkezi