Gazeteciler Kaza Yaptı: 1 Ölü, 1 Yaralı Gazeteciler Kaza Yaptı: 1 Ölü, 1 Yaralı

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan 'Yaşama Yol Ver Projesi' kapsamında 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda 15 Temmuz şehitleri anısına 'Demokrasi Şöleni'nde Sağlık Müdürlüğünce 'Yaşam Yol Ver' stantı açıldı.Ovit Dağı'nda yağmur altında bir araya gelen vatandaşlara 112 acil servisi tarafından açılan stant, projenin ana amacı olan ambulanslara yol verilmesi ve 112 hattının gereksiz yere meşgul edilmemesi konuları bilgi verilerek, proje materyalleri dağıtıldı.


2640 rakımlı Ovit Dağı'nda kurulan stant, demokrasi şölenine katılan vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.
İl Sağlık Müdür Yardımcısı Zikrullah Tüfekçi, burada yaptığı açıklamada, 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin bir gün bize ve yakınlarımıza da gerekli olabileceği düşüncesiyle herkese önemli görevler düştüğünü de hatırlatarak, özellikle 112 acil hattının gereksiz yere meşgul edilmemesi hususunda vatandaşları uyardı.

Projenin amacı hakkında da bilgi veren Tüfekçi, şunları kaydetti:
'Trafikteki vatandaşların ambulanslara yol vermesi, 112'ye düşen gereksiz çağrılara engel olmak, ilk yardımda yapılması gereken hareketlerin neler olabileceği gibi günlük hayatta her an karşılaşabileceğimiz olaylarla ilgili vatandaşlarımızı bilgi sahibi yapmak. Özellikle küçük yaştaki çocuklarımızı ve gençlerimizi acil sağlık hizmetleri konularında bilinçlendirerek, saniyelerin bile büyük önem taşıdığı ve insanları hayata döndürmede bilinmesi gereken kuralları aşılamak istiyoruz. Bu amaçla Bakanlığımız tarafından hazırlanan boyama kitabı, araç koku giderici, şapka, afiş ve broşürleri dağıtarak acil sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin artmasını sağlıyoruz'

Editör: Haber Merkezi