Bursa'da 2 yıldır düzenlediği Hamsi ve Kültür Festivali'nin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştiren Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği, etkinlikleri ile Bursa'da ses getirdi. Gün boyu süren organizasyonda tavalarda tonlarca hamsi pişirilerek vatandaşlara dağıtılırken tezgahlarda Rize'ye özgü ürünler Bursalılara tanıtıldı. Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanan etkinliğe Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hızır Ofluoğlu'nun yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, AK Parti 23. Dönem Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak katıldı.

HIZIR OFLUOĞLU: 'FESTİVALİMİZ BURSA'YA ÖRNEK OLAMAYA DEVAM EDECEK'
Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hızır Ofluoğlu'nun hamsileri tavalarda pişirmesiyle start alan 3. Hamsi Horon Festivali, gün boyu sürdü. İki yıl önce başlattıkları organizasyonu bu yıl Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin de katkıları ile gerçekleştirerek geleneksel hale getirmekten büyük gurur duyduklarını ifade eden Başkan Hızır Ofluoğlu, 'Festivalimiz Bursa'da sadece ses getirmekle kalmadı aynı zamanda pek çok belediyeye ve derneğe örnek oldu. Bursa'mıza örnek olan festivalimizin bu yıl da düzenlemenin büyük mutluluğunu yaşıyoruz' dedi. Bu yıl ki festivalde iki ton hamsi dağıttıklarını belirten Başkan Ofluoğlu, 'Festival boyunca bir yandan tabaklarda diğer yanda da yarımşar ekmek şeklinde beş bin vatandaşımıza hamsi ikram ettik' diye konuştu.

OFLUOĞLU: 'BİRLİK VE KARDEŞLİĞİMİZİ SERGİLEMEK İSTEDİK'
Bu yılki etkinliği gerçekleştirmede en büyük etkenin birlik ve kardeşliği Bursa'da yaşatmak olduğunu vurgulayan Hızır Ofluoğlu, 'Önceki senelerde festivalimizi hamsi ve horon olarak düzenliyorduk. Son zamanlarda yaşanan elim terör olaylarından ötürü bu yıl 'Hamsi ve Kültür' festivali olarak kutlamaya karar verdik. Festivalimizle son zamanlarda içeride ve dışarıda ülkemizin yaşadığı sıkıntılardan bir nebze olsun kentimizin silkinmesinin yanında; başta Bursalılar ve hemşehrilerimiz olmak üzere Anadolu'dan, Balkanlardan, Ortadoğu'dan ve Kafkasya'dan kopup Ulu Şehir Bursa'mızda yaşayan kardeşlerimizin kentimizdeki gösterdiği birlik ve kardeşliği yansıtmak istedik' şeklinde konuştu. Festivali gelecek yıllara taşıyarak geleneksel hale getirmek istediklerini de belirten Ofluoğlu, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: 'Festivalimizin gerçekleşmesinde bizlere desteklerini esirgemeyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye ve emeği geçen tüm hemşehrilerimize teşekkür ederim.'

RECEP ALTEPE: 'BİRLİK VE BERABERLİĞİ YANSITACAK ETKİNLİKLERİN HER ZAMAN YANINDAYIZ'
Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman toplumu kaynaştıracak, buluşturacak ve heyecan yaratacak güzel etkinlerin yanında olduklarının altını çizen Başkan Recep Altepe, 'Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği'miz de bu anlamda kentimizde katkı koyan önemli derneklerdendir. Bu yıl üçüncüsünü düzenleyerek, geleneksel hale getirdikleri Hamsi ve Kültür Festivali ile yine toplumumuzu kaynaştırdı. Ülkemizin ihtiyacı olan birlik ve beraberliğin güzel örneğini kentimizde sergilediler. Başta Başkan Hızır Ofluoğlu ve derneği olmak üzere bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Büyükşehir olarak bizler daha önce olduğu gibi gelecek yıllarda da böylesine güzel organizasyonlarda derneğimizin yanında olmaya devam edeceğiz' dedi.
Konuşmaların ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hızır Ofluoğlu ile birlikte vatandaşlara hamsi dağıttı.

Rize'de Aç Kalan Ayılar, Evlerin Altını Üstüne Getirdi Rize'de Aç Kalan Ayılar, Evlerin Altını Üstüne Getirdi


Editör: Haber Merkezi