Şaşırdınız belki ,ancak size nedenleriyle anlatacağım ve bana azda olsa hak vereceksiniz ...

Başlayalım ;
Allah, her bölgeye farklı nimetler vermiş; kimine petrol, kimine doğal gaz, kimilerine, yeraltı madenleri, bizlere de yemyeşil bir doğa ve tarihi değerler nasip etti.

RİZE TURİZMİN'DE ÖNCE DEĞERLER SONRA TESİSLER ÖNE ÇIKMALI

Turizmde ne gerekliyse bizde olmasına rağmen ,neden hala farkına varamadık ve neden hala Rizemizde 3 milyon turist hayali kurmaktan korkuyoruz?.. Sadece Ayder 1 milyona yaklaşmışken il genelindeki mevcut olup farkında olmadığımız Turizm değerlerini Turizme kazandırırsak 3 milyon az bile...

MERHUM TURGUT ÖZAL'IN CESARETİNİ UNUTMAYIN...

Bu ülkede bir milyon turistin yeni yeni telaffuz edildiği bir dönemde Özal gibi bir cesaretli çıktı 30, 40 milyon turistten söz etti ve bugün bu sayılar bize hiç hayal gelmiyor, tam aksine patinaj etkisi yaratıyor. İşte bu yüzden, turizmde, daha büyük hayallere gerek var.

Yaş Çay Nasıl Toplanır? Çay Toplarken Nelere Dikkat Edilmeli? Yaş Çay Nasıl Toplanır? Çay Toplarken Nelere Dikkat Edilmeli?

TELEFERİK PROJESİ VE HAVA LİMANIN BÜYÜK KATKISI OLACAK

Çamlıhemşin'de yapılacak olan Teleferik projesinin yanı sıra ilimizde yapılan Rize Artvin hava limanı ile 3 milyonu yakalamamız çok daha kolay olacak ancak senin benim demeden akıllı politikalar uygulayabilirsek, turizm de inanılmaz rakamları yakalayarak büyük başarılara imza atabiliriz!

YEREL TATLAR VE ORGANİK LEZZETLER OLMASI ŞART

Turizmin olmazsa olmazlarından biri de yerel ve organik tatlar ve bu konuyu zerre kadar ciddiye alıp hünerlerimizi sergilesek ilimizin genelinde 3 milyon Turist hayal değil..Bu tatlardan örnek vermemek olmaz örneğin Karayemişten yapılan lezzetler veya içecekler, yerli mısır, kara üzüm pekmezi, yerli armut pekmezi, ve yiyenin unutamadığı tatlı çeşidi mısır unu veya irmik helvası vs. vs

Lazca bilenler bilir, termoni, çivili, ekşaşi gibi dünyanın hiçbir yerinde olmayan lezzetler. Bu yemek ve tatlıların Türkçesini merak eden olursa araştırabilir.

Bölgemize gelen turist neleri tadacağım, seyahatten dönerken ne hediye götüreceğim diye kara kara düşünmek yerine, sınırsız seçenekler arasından hangisini seçsem zenginliğini yaşamalı ve yaşatmalıyız ki ilimizde 3 milyon Turist sayısına ulaşalım..

YAYLADA ÜRETİLEN ÜRÜNLER ŞİMDİKİ FİYATLARIN 3 KATINA SATILMALI

Şimdi size bir örnek vermek istiyorum bir kg fabrikada üretilmiş tereyağı 50-60 liraya satılan bir piyasada, yaylada üretilmiş organik tere yağını aynı fiyata 50-60 liraya satıyorsak bu kafayla turizm yapamayız. Yaylada üretilen organik tereyağının değeri ve karşılığı bu değildir. Bana göre yayla yağının fiyatı 3 katı olmalıdır. Yani kilosu 150 lira. Kısacası Yayla turizminde Çok geriden geliyoruz. İnanın bu fiyat organik yayla yağının gerçek değerini gösterir vede yiyen turistin damağında kalır. Bir söz vardır ucuz etin tadı olmaz diye işte tamda o misal.

RİZE'DE AYDER AYDERLER KAZANDIRACAK DEMİŞTİM ,KAZANDIRMAYA BAŞLADI BİLE

İnanın bölgemizin her köşesinde, her yaylasında ve her köyünde vitrine çıkmayı bekleyen onlarca, yüzlerce tat ve sergilememiz gereken Turizm için biçilmiş kaftan olan değerlerimiz var ama maalesef pek çok şey gibi onların da farkında değiliz. Önceki yazımda belirmiştim, Ayder Ayderler kazandıracak diye haksız mıydım

Gelecek olan yazımda EKO TURİZM'i ele alacağım..Kalın SAĞLICAKLA...

SELAM VE DUA İLE

Editör: Haber Merkezi