Kızılay Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet İşgüzar Türk Kızılay'ının Nüfus oranına göre Dünya'da ilk sırada diğer yönden ise ABD ve İngiltere'nin ardından 3 sırada yer aldığını söyledi.
RİZE: Ramazan nedeniyle 7 bölgeden seçtikleri birer ilde iftar programı veren Kızılay Karadeniz bölgesinde Rize'de iftar programı düzenledi.

Ramazan etkinlikleri programında ülkenin 7 bölgesinden birer il tercihi ile yapılan iftar programlarında çeşitli bölgelerde yapılan programların ardından Karadeniz bölgesinde tercih Rize'den yana oldu. Ordu, Giresun, Trabzon, Artvin ve Rize şube başkanları ve yönetim kurullarının katıldığı iftar programına Kızılay Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet İşgüzar başkanlık etti.

Sahil Kültür parkta verilen iftar yemeğine yaklaşık 3 bin kişi katıldı.
Kızılay Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet İşgüzar iftar programı sonrası Karadeniz'e özel açıklamalarda bulundu. İzgüzar ' 7 Bölgede her birer il tercihimiz oldu, Karadeniz bölgesinde ise bu yıl Rize'ye tercih ettik. Türk Kızılay'ı ülke nüfuslarına bakıldığında Dünyanın en büyük yardım kuruluşu, Dünya da ise ABD ve İngiltere'den sonra 3 sırada yer almakta, şu an 33 ülkede iftar programlarımız var. 8 ülkede sürekli yardımlarımız olmakta, bunlar arasında Sudan, Irak, Suriye ve Yemen gibi ülkeler yer almakta. Ramazan ayında 12 Milyon ihtiyaç sahibine ulaşmak ve onlara yardım ulaştırmayı hedeflemekteyiz. Kızılay 6200 çalışanı ve 3 bine yakın gönüllü çalışanı ile en icra köşelere en hızlı ulaşan bir yardım kuruluşudur' dedi.


Gücümüz halkımız
Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet İşgüzar ' Halkımızın her geçen gün bağışları artmakta, 2016 yılı öncesi Kurban bayramlarında halk tarafından bize verilen 40 bin dolayında deri vardı, bu rakam geçen yıl 80 bin oldu ve bu yıl bu rakamın 120 bine ulaşmasını bekliyoruz. Bunun için şimdiden tedbirlerimizi almaya başladık., Kızılay'a yapılan yardım ve bağışlar kimsenin kuşkusu olmadan yardıma muhtaç insanlara ulaşmakta. Kızılay Ülkede güvenilir bir yardım kuruluşu ve halkımız gerekli desteği vermekte' dedi.

Rize'de Trafiğe Kayıtlı Taşıt Sayısı 93 Bin 774 Oldu Rize'de Trafiğe Kayıtlı Taşıt Sayısı 93 Bin 774 Oldu

Kendi Kanımızla büyümek istiyoruz
Kan bağışında ülke genelinde yüzde 95 ler seviyesinde yeterlilik ortalaması bulduklarını belirten İzgüzar' Kan bağışı süreklilik kazanmalı, Ramazan aylarında kan bağışı düşmekte, kendi kanımız kendimize yeterli hale gelmeli. 2016 yılında ülkemize yurt dışından 397 bin hasta geldi ve ameliyat geçirdi. Tabii bunların da kan ihtiyacı yine bizim tarafımızdan karşılanmakta, bu yüzde 5 orana tescil etmekte' dedi.

İftar programını Rize Şube Başkanı Bahattın Karalı organize etti, organizeden memnun olan Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet İşgüzar katılımcı il başkanlarına ayrı ayrı teşekkür etti.
Rize'de ki iftar programına Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Derepazarı Belediye Başkanı Yakup Samangül, İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete ve Rize Belediye Başkan yardımcılara katıldı.

Editör: Haber Merkezi