Rize Valiliği Ayder Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ve sekretaryası İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğünce yürütülen toplantıya, Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr.Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Karaman ile ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ve diğer yetkililer katıldı.

19 Yaşındaki İsmail 3 Gündür Kayıp 19 Yaşındaki İsmail 3 Gündür Kayıp

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, toplantının açılışında yaptığı değerlendirmede, yakın zamanda Rize genelinde etkili olan sağanak yağmurlara değinerek; 'Ben dağların, taşların, kayaların su püskürttüğüne Rize'de şahit oldum. Bir hafta süreyle etkili olan sağanak yağmurlarda süresince metrekareye yaklaşık 350 kg yağmur düştü. Bu psikoloji ile bir koordinasyon kurulu toplantısı yapacağız ve doğal olarak ta bu toplantıda afet sonuçlarını daha çok konuşacağız' dedi.

Bir vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve hafta boyunca süren sağanak yağmurların Çayeli İlçesi Kaptanpaşa Köyü ve çevresinde daha çok etkili olduğunu belirten Vali Bektaş, 'Kamu kurum ve kuruluşlarınca bölgede daha önce yapılan kapsamlı altyapı çalışmaları olmasa idi afetin boyutları çok daha farklı olabilirdi. Şu anda belki de Madenli Beldesi ve birkaç ilçenin yok olduğundan bahsediyor olabilirdik. Afette birkaç ev zarar görmüştür. Yıkılan bir evin enkazı altında kalan bir vatandaşımızda hayatını kaybetmiştir. Bu vesile ile hayatını kaybeden vatandaşımız için Allah'tan bir kez daha Rahmet diliyorum' şeklinde konuştu ve afetle ilgili hasar tespit çalışmalarına devam edildiğini söyledi.

Toplantıda, dönem içerisindeki kamu yatırımlarının sektörlere göre dağılımını da özetleyen Vali Bektaş, ulaştırma sektöründe 358,6 milyon, tarım sektöründe 33 milyon, enerji sektöründe 9,2 milyon, sağlık sektöründe 559 bin, eğitim sektöründe 30,8 milyon, turizm sektöründe 4,9 milyon, imalat gıda sektöründe 62,7 milyon ve diğer kamu hizmetleri sektöründe 59,4 milyon TL. olduğunu belirtti.
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yatırımcı kurumların çalışmaları ve projeleri hakkında yaptıkları sunumlar ile devam etti.

Editör: Haber Merkezi