Rize'de Evin Balkonundaki Sepete Ateş Ettiler Rize'de Evin Balkonundaki Sepete Ateş Ettiler

Cesaret gösterenlerin binebildiği teleferikle ulaşılan tesis adrenalin tutkunlarının ilgi odağı olmaya başladı.

İzmir'den 4 yıl önce memleketine dönüş yapan Metin Akıncı, Soğuksu Mahallesi'nde, ormanlık alandaki ahşap evinde yaşamaya başladı. Yaklaşık 1000 metre rakımdaki evine 2 kilometrelik dik patika yoldan inip çıkan Akıncı, ağaçların kesilerek doğanın bozulacağı endişesiyle araç yolu için başvuruda bulunmadı. Bölgede yük taşımada kullanılan ilkel teleferiklerden esinlenen Akıncı, bir arkadaşının yardımıyla iki dağın yamaçları arasına 500 metre uzunluğunda ve yerden 400 metre yükseklikte teleferik sistemi kurdu. Çelik tele takılı 2 kişilik makaralı kabini bulunan ve elektrikle çalışan teleferik, uzaktan kumanda ile de kullanılabiliyor. Akıncı, yaklaşık 2 dakika süren yolculukla karşıdan karşıya geçen kabinle evine ya da yola ulaşabiliyor.

TELEFERİĞE BİNMEK İSTEYENLER SIRAYA GİRDİ
Mahallesinin doğasını özenle koruyan Metin Akıncı, teleferiğin yol tarafındaki ayağının bulunduğu yere de 'Kendini Koruyan Mahalle' tabelası astı. Akıncı, doğal yapı ile uyumlu iki bungalov ev inşa ettiği mahallede pansiyon işletmeciliği yapmaya başladı. Teleferikle ulaşıldığını duyan özellikle macera tutkunu turistler tesise akın etmeye başladı. Teleferik kabinine binerek karşıya ulaşan turistler geceyi bungalov evlerde geçirerek organik ürünlerle sunulan yemekleri yiyor, ertesi gün yine teleferikle yola ulaşıyor. Ancak teleferiğe binmeyi göze alamayanlar 2 kilometrelik patika yolu yürüyerek tesise ulaşıyor.

'ULAŞIM, DOĞAYA ZARAR VERİLMEDEN DE SAĞLANABİLİYORMUŞ'
Teleferiği yaşam alanına ulaşım için yaptığını ancak ulaşımı sağlarken doğaya zarar vermeden ve ağaçları kesmeden de bir model olabileceğini göstermeyi amaçladığını anlatan Metin Akıncı, bölgeye gelenlerin konaklama ihtiyacı üzerine iki bungalov ev yaptığını belirterek 'Buraya araç yolu yok. En kolay ulaşım teleferikle yapılabiliyor. Konaklama yapacak misafirlerimiz için bu teleferiği kullandırıyoruz. Manzarayı görenler burada konaklama tesisi istedi. Bizde ufak çaplı bir konaklama tesisi yaptık ve hizmete başladık' dedi.

'KEYİF ALMAYA BAKMAK LAZIM'
İnsanları teleferikten daha çok manzaradan korkuttuğunu ifade eden Metin Akıncı, 'İnsanlar binene kadar korkuyor ama bindikten sonra gayet rahat. Keyif almaya bakmak lazım. Korkup binmeyen de oluyor. Korkmadan olmuyor zaten' dedi ve zorlama olmadığını isteyenlerin bindiğini belirtti.
Teleferiğe binen turistler de heyecanlı bir yolculuk yaptıklarını belirterek keyif aldıklarını söyledi. Korkup binmeyen bazı turistler ise geri dönerek patika yoldan yaya olarak tesise ulaşılıyor.

Editör: Haber Merkezi