Dernek Başkanı Mustafa Bayrak açıklamasında ' Derneğimiz kutsal bir görevi yapan, halk ve devletin kurumlarını korumak, devlet çıkarlarına zarar verenleri ifşa etmek, asla yargı mekanizmasına müdahale etmemek, insanlara insan oldukları için değer vermek, kurumlar arası ilişkilerde taraf olmamak, mesleği menfaatler için kullanmamak, dernek çatısı altında yer alacak kişilerin Gazetecilik sıfatı taşıması gerekmektedir. Bugün bazı haber siteleri haberciliği kendi menfaatleri için kullanmaktadır, gazetecilik ile ilgili hiçbir vasfı olmayan, Gazeteciliğin G sini dahi bilmeyen kişilerin kamuoyunu yanıltması, kulaktan duyma haberleri haber yaparak kamuoyunu aldatması mesleğin etik kurallarına ve insanlık vicdanına karşı sorumluluk ister, bu tip insanlar zaman içinde uyarılmış ve dernek çatısı altından çıkartılmıştır' dedi.

'Yalandan masraf ettiler'

Dernek Başkanı Mustafa Bayrak noter kanalı ile istifa ettiklerini açıklayan şahsiyetlerin 05.02. 2018 tarih ve 51 sayılı yazı ile Dernek üyeliklerinden atıldıklarını belirterek ' Bu kişiler dernek çatısı altında uyumsuzluk, derneği istedikleri gibi yönetememek ve kamu oyunda dernek aleyhine konuşmalarından dolayı bu kişiler dernek üyeliklerinden silinmiştir. Bunların noter kanalı ile istifa etmelerine gerek yoktu, yalandan para harcadılar, dernek ile bağları zaten kesilmişti' dedi.

'Gazeteci örnek olmalı'

RTEÜ Halk Dansları Ekibi İl Birincisi Oldu RTEÜ Halk Dansları Ekibi İl Birincisi Oldu

Dernek Başkanı Mustafa Bayrak ' 35 yıllık meslek hayatımda hiç kimse şahsim için dedikodu üretmemiştir, Dernek başkanlığını adalet içinde tüm üyelerime eşit davranarak yerine getirdim, kimseye kın , nefret duymadım, kurum ve kuruluşlar ile bağı her zaman güçlü tuttum, içimizde ki akrepler zaman zaman bu bağları zayıflatmak istese de buna izin vermedim. Gazetecilik onurlu ve gururlu bir meslektir, bu mesleğe leke getirecek kişilere asla musamma göstermem. İlgili şahısların kişilikleri kamu oyu tarafından bilinmektedir. Bu çatı altında hiç kimse diğer meslektaşımızdan daha onurlu ve gururlu değildir, biz seçmesini de biliriz, lekelileri de biliriz, bizim yaptığımız insanlar topluluğu içinden bu topluluğa uymayan şarbonluları ayırmak oldu' dedi.

Editör: Haber Merkezi