Rize'de Tartışmadan Sonra Cinayet! Rize'de Tartışmadan Sonra Cinayet!

Rize Gençlik Spor Kültür Turizm ve Tanıtım Derneği (RİGENDER) ile Karadeniz Gazeteciler Federasyonu (KGF) tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla '81 İlin Yerel Medyası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Memleketi Rize'de Buluşuyor' etkinliği üç gün sürdü.

ÇAYIN TADI RİZE'DE BİR BAŞKA
Organizasyonun ilk gününde önce Rize mutfağının en özel lezzetlerini tadarak etkinliğe başladılar. Rize Kalesi, Rize Botanik Ziraat Çay Bahçesini ziyaret eden misafirler Rize'de çayın renginin ve tadının bir başka olduğunu hissettiklerini belirttiler. Gün boyu şehirde dolaşan gazeteciler akşam Rize Öğretmen Evinde düzenlenen Yerel Medya Resepsiyonuna katıldı.

AYDER'DE TULUM EŞLİĞİNDE HORONA EŞLİK ETTİLER
Organizasyonun ikinci gününde misafir gazetecilerin programı Çamlıhemşin'de Fırtına Vadisi'ndeydi. Şenyuva tarihi kemer köprüsünü ziyaret eden misafirler ardından Zil Kale'ye giderek buradaki muhteşem manzaranın keyfini çıkartarak kültür mirası olan Zil Kale'yi gezip tarihi hakkında bilgi edindiler. Türkiye'nin en uzun şelaleleri arasında gösterilen Bulut Şelalesi'ne varmak için iki kilometre tar deresi üzerinde doğa yürüyüşü yapan misafirler şelaleye ulaştıklarında gördükleri manzarayı hayranlıkla izlediler. Şelale dönüşü Ayder Yaylası'na çıkan misafirleri güneşli bir günün ardından yağmur ve dolu karşıladı. Ayder Yaylası düzlüğüne çıkan medya temsilcileri tulum sesleri ile karşılandı. Horonu daha önce televizyonlarda seyreden misafirler burada horona eşlik etmeye çalıştılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ve ana ocağı Güneysu'yu da ziyaret eden medya mensupları İkizdere İlçesi'ndeki RİDOS termal otelde keyifli bir gün geçirdi, kaplıcanın keyfini çıkardı.

RİZE GÖRÜLMESİ GEREKEN BİR İL VURGUSU
Rize'de üç günde dört mevsim yaşadıklarını ifade eden misafirler, 'Programda emeği geçenlere teşekkür ederiz. Üç gün boyunca dopdolu bir turizm gezisi yaptık. Rize'yi ilimize döndüğümde öncelikle çok misafirperver olarak anlatacağım. Ardından doğal güzelliklerinin görülmesi gerektiğini vurgulayacağız. Çok keyif alarak zorda olsa Rize'den ayrılıyoruz' dediler. Gazeteciler Dernekleri temsilcileri buradaki izlenimlerini bölgelerindeki gazetelere servis ederek Rize'nin tanımında önemli bir rol oynadılar.



BAYRAK'TAN TEŞEKKÜR
Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Bayrak, proje ortaya koyan ilin tanıtımı için çaba harcayan herkesin yanında ve destekçisi olduklarını belirterek gerçekleştirdikleri proje ile yaşadıkları ile karşı var olan sosyal sorumluluklarını yerine getirdiklerini vurguladı. Bayrak, Rize ile ilgili güzel yazılar kaleme alan gazeteci meslektaşlarına teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi