EURO 2016'da çıktığı iki maçtan da mağlubiyetle ayrılan Türkiye, son maçta Çeklere karşı kazanması halinde gruptan çıkma şansını sürdürecek.

Muhammet Taha Şahin: Hedefim Milli Takım Muhammet Taha Şahin: Hedefim Milli Takım

A Milli Takım, EURO 2016 D Grubu'ndaki iki maçından da mağlubiyetle ayrılarak ilk ikiye girme şansını kaybetti.

Buna rağmen Ay Yıldızlılar'ın turnuvada grubu en iyi üçüncüler arasında tamamlaması halinde de son 16 turuna yükselme şansı bulunuyor.

NASIL EN İYİ 3. OLURUZ?
Türkiye'nin en iyi üçüncüler kategorisinde yarışabilmesi için öncelikle Çek Cumhuriyeti karşılaşmasından galibiyetle ayrılması gerekiyor.

Bu durumda puanını 3 yapacak olan A Milli Takım, diğer grupların üçüncüleriyle yarışacak.

Türkiye, Çek Cumhuriyeti karşısında alınacak beraberlik ya da mağlubiyetle ise grup sonuncusu olarak Avrupa Şampiyonası'na veda edecek.

A VEYA B GRUBU LİDERİYLE

En iyi üçüncüler kontenjanından son 16 turuna yükselen dört takım, A, B, C veya D gruplarının liderleriyle eşleşecek. A Milli Takım, D Grubu'nu 3. tamamlar ve en iyi 4 üçüncü arasında yer alırsa, ikinci turda A Grubu'nu lider tamamlayan Fransa ya da B grubunu lider bitiren takımla eşleşecek.

Gruplarını üçüncü sırada tamamlayan altı takım arasından en iyi dört takım sıralanırken sırasıyla şu kriterler göz önünde bulundurulacak:

1. En yüksek puan
2. En iyi gol averajı
3. Atılan gol sayısı
4. Turnuvadaki fair-play karnesi
5. Eğer bu dört kriter uygulandığında da eşitlik bozulmuyorsa, takımların UEFA ülkeler sıralamasındaki konumlarına bakılacak.

Editör: Haber Merkezi