Türkiye genelinde İl Başkanlarını masaya yatıran ve yoğun bir istişare süreci başlatarak mental yorgunluk içerisinde olan başkanları değiştirme kararı alan AK Parti Genel Merkezi, Türkiye'de bir ilke imza atarak devam denilen ilk ve tek il başkanını açıkladı. Rize İl Başkanı Muhammed Avcı ile devam kararı aldığını ilan eden Parti Genel Merkezi. Türkiye'deki diğer il başkanları ile ilgili uzun bir süreç yürüteceği öğrenildi. Genç yaşta yürüttüğü zorlu Rize il başkanlığı görevi ile başta teşkilat kademeleri olmak üzere kentin farklı dinamikleri ile kurduğu yakın ilişki ile bilinen Avcı, özellikle 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısını beklemeden vatandaşlarla birlikte sokağa inerek alçak darbe girişimine karşı tepkisini dile getirmişti. Darbe sürecinde Cumhuriyet Meydanında vatandaşlarla sabahlayan Avcı, demokrasiden yana tavrını net olarak ortaya koyan isimlerin başında yer aldı.

KONGRE SÜREÇLERİ BAŞLIYOR
AK Parti'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden genel başkanlığa gelmesiyle birlikte teşkilatlarda değişim süreci de resmen başladı. Ramazan Bayramı sonrası delege seçimlerinin başlayacağı AK Parti'de ardından İlçe Başkanlığı seçimleri yapılacak. İl Başkanlığı Kongresi ile devam edecek süreçte teşkilat kademelerinde önemli değişikliklerin yapılması da öngörülüyor.

Çay Tarımında Balık Yaprağının Önemi Nedir? Çay Tarımında Balık Yaprağının Önemi Nedir?

MUHAMMED AVCI KİMDİR?
1980 yılında Rize'de dünyaya geldi. İlkokulu Rize Atatürk İlkokulu'nda, ortaokul ve liseyi Rize İmam Hatip Lisesi'nde, yüksek öğrenimimi ise Celal Bayar Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde tamamladı. 2004 yılında Amasya'da vatani görevimi tamamladıktan sonra ticarete atıldı. 2009 yılında yapılan 3. olağan kongrede AK Parti İl Yönetim Kurulu'na seçildi. Bir dönem Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 4. olağan kongre ile birlikte Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine geldi. Mart 2014 yerel seçimlerinde İl Genel Meclis Üyeliğine aday olmak için bu görevimden istifa ederek aday oldu. Yapılan seçimler sonucunda İl Genel Meclis Üyeliğine ve burada İl Genel Meclisi Başkanlığına seçildi. Bu görevimden ayrılarak Rize AK Parti'de yapılan 5. olağan kongrede il başkanlığına aday oldu ve seçildi. 20 Aralık 2014'ten bu yana bu görevini sürdürüyor.

Editör: Haber Merkezi