Rize'de Cinayet Kurbanı Genç, Son Yolculuğuna Uğurlandı Rize'de Cinayet Kurbanı Genç, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Toplantıya AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, AK Parti Rize İl Başkan yardımcıları, İl Kadın Kolu Başkanı Sema Yağcıtekin ve Yönetimi, AK Parti Rize İl Gençlik Kolu Başkanı Abdullah Oğuz Hut ve Yönetimi, İlçe Başkanları, Belde Belediye Başkanları, Belediye Başkan yardımcıları ve Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri Belde, Köy ve mahalle başkanları ile sandık kurulu görevlileri katılım sağladı.

İl Başkanı Avcı Anayasa değişikliği ile ilgili konuşmasında: 'Anayasa değişikliğine neden ihtiyaç duyduk belki Recep Tayyip Erdoğan'dan önceki liderler mevcut sisteme ayak uydurma konusunda ciddi bir maharet sergilemiş olabilirler. Ama Rize'den Potomya'dan bir Anadolu evladı çıktı ve dedi ki 'ben bu sisteme ayak uydurmayacağım kardeşim ben yetkimi milletten alıyorum hesabımı da millete veriyorum' ve bunun üzerine milletten aldığı yetkiyi millet lehinde kullanabilmek için on beş yıldır kendisine karşı girişilen amansız mücadeleye her şekilde cevap vererek, milletin hukukunu bu güne kadar korumuş oldu.

Şimdi bu anayasa ile birlikte bu taslakla birlikte biz esasında şunu söylüyoruz. Özellikle Turgut Özal döneminde başlayan ve çevreden merkeze doğru gelen ve orta sınıf diye tabir ettiğimiz kesimlerin taleplerini karşılayabilecek bir anayasanın oluşabilmesi için yıllardır mücadele veriliyor. O zamanlar Başbakanımız olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan adeta didiniyor. Ama ne yazık ki bu ülkenin elitlerini bir türlü buna ikna edilemedi. Çünkü o elitler bize açık açık şunu söylüyorlardı 'siz siyasal iktidarı ele geçirebilirsiniz iktidar olabilirsiniz ama bu devleti biz yönetiriz kardeşim' açık açık bunu söylüyorlardı. Şimdi bugün bir lider çıkıyor ve diyor ki 'ben siyasal iktidarı elimde tutuyorsam millet egemenlik hakkını bana teslim etmişse bu devleti de ben yönetirim kardeşim' onun için bu anayasa taslağı milletin kendi egemenlik hakkının devlete nüfuz edebilmesi için milletin yetki verdiği kişilerin devleti yönetebilmeleri için zaruri hale gelmiş bir taslaktır. İnşallah milletimiz yapılacak olan referandumda çok yoğun bir teveccühle beraber evet oylarıyla beraber bu taslağı kabul edecek ve inşallah gerçek bir millet iktidarı bu vesileyle kurulmuş olacaktır. Diye umut ediyorum Tabi burada hepimize çok büyük vazifeler düşüyor. Mücadelenin nasıl bir mücadele olduğunu cumhurbaşkanımız hem televizyon konuşmalarında hem meydan konuşmalarında her seferinde dile getiriyor yeni Türkiye'nin istiklal mücadelesini veren bir kadro olduğumuzu unutmamamız lazım. Bu kadronun en önemli detayları olduğumuzu unutmamamız lazım.

Tarihin akışı içerisinde yaşadığımız bu süreç bize sıradan bir süreçmiş gibi gelebilir. Ama bu süreç tarihin konusu olmaya başladığı zaman edebiyatın, sanatın konusu olmaya başladığı zaman bugün başardıklarımızın ne kadar büyük bir başarı olduğunu o gün çok daha önemli bir şekilde idrak etmiş olacağız. Onun için bize düşen vazife şuanda liderimizin arkasında sarsılmaz bir karalılıkla durmaktır ona sahip çıkmaktır' dedi.

Editör: Haber Merkezi