AK Parti Rize teşkilatlarının düzenlediği ilçe danışma meclisi toplantıları Kalkandere, Derepazarı ve İyidere'de düzenlenen toplantılarla başladı. İlçelerde gerçekleştirilen toplantılara, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, belediye başkan vekilleri, ilçe kadın kolu teşkilatı, ilçe gençlik kolu teşkilatı, il genel meclis üyeleri, köy ve mahalle başkanları katıldı. Toplantılar dün düzenlenen Kalkandere ilçe danışma meclisiyle başladı. Buradaki toplantıya AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal, il başkan yardımcıları; Erdal Genç, Savaş Tabak, Murat Artan ve ilçe koordinatörü Ali Öztürk katıldı.

Toplantıların devamında ise bugün Derepazarı ve İyidere de toplantılar düzenlendi. Derepazarı'ndaki toplantıya milletvekili Hasan Karal il başkan yardımcıları Ali Avcılar, Savaş Tabak, Murat Artan ve koordinatör Ensar Ekşi katıldı.Bir diğer toplantı ise İyidere'de gerçekleştirdi. buradaki toplantıya ise Milletvekilleri Hasan Karal Osman Aşkın Bak, İl başkan yardımcıları Ali Avcılar, Savaş Tabak, Murat Artan ve koordinatör Ali İmran Büyük katıldı.

Toplantılar ilçe başkanlarının açılış konuşmalarıyla başladı. İlçe başkanlarının konuşmalarının ardından ilçe ana kademe, kadın kolu ve gençlik kolu teşkilatları son bir ay içerisindeki faaliyet raporlarını okudular. Faaliyet raporlarının ardından sunumların müzakereleri yapıldı.

Ardeşen'de 'Bahar Temizliği' Yapıldı Ardeşen'de 'Bahar Temizliği' Yapıldı



Katıldığı ilçe danışma meclisi toplantılarında konuşan Milletvekili Hasan Karal anayasa değişikliğiyle ilgili bilgiler vererek, ' Ak parti kadar güçlü bir siyasi parti Türkiye'de yoktur bu sizlerin çalışmaları ve gayretleriyle oldu. Geldiğimiz nokta olarak önümüzde ciddi bir dönemeç daha var. Bu da muhtemelen nisan ayında olacak referandumdur. 2002 yılından beri birçok seçim geçirdik. Allah şükürler olsun hepsinden alnımızın akıyla çıktık.
Türkiye çok zor günler geçirmektedir gerek dünyada ki gelişmeler gerekse bölgemizdeki gelişmeler Türkiye'nin de ciddi anlamda problemler yaşamsına sebep olmaktadır. Bütün bu zorlukları atlatabilmemiz için Türkiye'de güçlü bir iradeye ve güçlü bir yönetim anlayışına ihtiyacımız vardır. Bunun için biz cumhurbaşkanlığı sistemini getiriyoruz. Yaklaşık 1 aylık bir mücadelenin sonucunda 18 maddeyi MHP'nin de desteğiyle birlikte meclisten geçirdik. Şimdi son sözü millet söyleyecek. Bizim yaptığımız anayasa değişikliğini milletin önüne taşımaktır. Kararı verecek olan milletimizdir. 2 ay sonra sandık milletin önüne konacak ve millet bir karar verecek bir tarafta AK Parti ile MHP'nin evet kampanyası diğer tarafta CHP ile Hdp'nin yani pkk'nın hayır kampanyası var. Dolayısıyla burada esas arzuladığımız konu bu ülkede bir daha yönetimde istikrarsızlık olmasın bu ülke istikrarlı bir şekilde ve kavgasız gürültüsüz bir şekilde yöneltilsin. Millet neyi takdir etmişse yönetimde de o olsun istiyoruz.

Millet kime oy vermişse doğrudan seçimi millet yapacak. Başbakanlığı kaldırıyoruz. İki başlılık ortadan kalkıyor. Şu anda Türkiye'de halkın seçtiği bir başbakan ve yine halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı var. Mevcut kanunlarda halka karşı sorumlu olan kim? Başbakan. Ama öbür tarafta halın seçtiği cumhurbaşkanının sorumluluğu yok. O ceza almıyor ama yetkileri çok fazla. Böyle bir durumda başbakan hesabı ben vereceksem benim dediğim olması lazım diyor. E cumhurbaşkanı bakıyor ki millet beni seçmiş yetkilerimde var. Yetkilerimi kullanmam lazım. İşte böyle bir çatışma ortamı olabiliyor. Onun için Türkiye'de bu iki başlılığı ortadan kaldırmalıyız. Millet sandığa gidip kimi seçiyorsa ülkeyi yönetimiyle birlikte o yönetmeli.

Seçim akşamı artık hangi parti iktidar oldu. Olmadıysa ülke koalisyona mı düşecek. Koalisyon olursa ülke ne kadar bundan kan kaybeder diye böyle korkular yaşamayacağız. Yeni sistemde diyelim sandıklar saat 5 de kapanıyor. 7'ye kadar oy sayımı yapılacak. 8 de en çok oy kim almış belli 9 da da hükümet kuruluyor. Diyelim ki bir cumhurbaşkanı adayı yüzde 50 oy alamadı. En çok oy alan iki cumhurbaşkanı adayı arasında 15 gün sonrasında yeni bir seçim yapılıyor. Bu sefer orada belli oluyor. Yan gecikme ve belirsizlik en fazla 15 gün oluyor. Yani millet doğrudan kendi başkanını kendisi seçiyor. Bu sistem Türkiye'yi sağlıklı bir şekilde sonuca götürecek sistemdir. Biz burada rejimi değiştirmiyoruz sadece sistem değişikliği yapıyoruz.' diye konuştu

Milletvekili Osman Aşkın bak ise yaptığı konuşmada anayasa görüşmelerini değerlendirerek, ' 20 Aralık da başlayan anayasa değişikliği teklifinin maratonu anayasa komisyonunda sizlerinde takip ettiği gibi sabırla ve dik durarak bu maddeleri önce komisyondan geçirdik. saatler süren tartışmalar konuşmalar ve kötü hareketler karşısında dik durarak komisyonda geçirdik ardından da meclisteki 1. ve 2. Tur oylamalarında MHP ile birlikte çok önemli bir sınav verdik. Ve başarıyla buradan anayasa değişikliğinde sözün ve kararın millete olduğunu Türkiye'ye ve dünyaya göstermiş olduk. Artık karar milletindir. Rize olarak yine bize çok önemli görev düşüyor. En yüksek oy oranına ulaşmamız gerekiyor. Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketinde en yüksek oyu almak için çalışacağız. Bu seçim milletimizin ayağındaki prangaları çıkarması için çok önemli. Bizim teşkilatlarımız en büyük gücümüz. Dolayısıyla bu yaptığımız çalışmaların hepsi ülkemizin geleceği için. ' dedi.

Editör: Haber Merkezi