DSİ'nin Yarışmasında Rize'ye İki Birincilik Geldi DSİ'nin Yarışmasında Rize'ye İki Birincilik Geldi

AK Parti Rize Sosyal Politikalar Birim Başkanı Reşit Karavin, Kadın Kolları Başkanı Sema Yağcıtekin ve Kadın Kolları yönetim kurulu üyeleri, yaşlılar haftası dolayısıyla Rize'deki 100 yaş üzerindeki yaşlıları ziyaret etti.İl başkan yardımcı Reşit Karavin AK Parti teşkilatları olarak sadece yaşlılar haftasında değil her zaman bu tür ziyaretleri gerçekleştirdiklerini belirterek, ' AK Parti olarak toplumumuzun her kesimine ulaşmaya çalışıyoruz. Bu anlamda değerli büyüklerimizde bizler için çok önemlidir. Sosyal politikalar başkanlığı olarak kadın kollarımızla birlikte sürekli bu tür ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bugünde yaşlılar haftası olması dolayısıyla Rize'deki 100 yaş üzeri büyüklerimizi ziyaret ettik. Onlarla sohbet ederek sorunlarını, varsa isteklerini dinledik. Hükümetimizin yaşlılarla ilgili hizmet ve politikalarını anlattık.' dedi

'İnsanı Merkeze Alan Anlayış'

İl başkan yardımcısı Reşit Karavin, AK Parti olarak insanı merkeze alan bütüncül bir yaklaşımla yaşlılara yük değil servetleri olarak baktıklarını belirterek, ' onların geçimlerini karşılamalarını, sağlıklı ve huzurlu bir hayat sürmelerini amaçlamaktayız. Büyüklerimizi aile ve sosyal hayatımızın içinde,erdem ve deneyim kaynakları olarak görmekte; onlara hürmet ve itibar etmeyi inancımızın ve geleneğimizin temel bir unsuru olarak kabul etmekteyiz. Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, yaşlılık konusuna hassasiyetle eğilip,büyüklerimiz için devrim niteliğinde politikalar üretmekteyiz. Bu politikaları büyüklerimizin de desteğini alarak daha ileriye taşımak ve geliştirmek için çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

'Evde Bakım Hizmeti İle Yüzleri Güldürüyoruz'
Yaşlılarımıza evde bakım hizmetini ilk kez 2007 yılında başlattık. Başkasının yardımı ve bakımı olmadan, gündelik hayatını devam ettirmede zorluklar yaşayan, yetkili hastanenin sağlık kurulundan ağır engelli raporu olan yaşlı ve engelli tüm vatandaşlarımızın kendi evlerinde bakım hizmeti alabilmesini sağladık. Bu uygulama ile yaşlımız; istediği kişinin evde kendisine bakmasını tercih edebiliyor. Refakatçi olarak belirlenen kişinin ücreti devlet tarafından karşılanıyor'İlk Kez Evde Sağlık Hizmeti Uygulamasını Başlattık'Tüm yurtta ilk kez evde sağlık hizmetini başlattık. Evde sağlık hizmetini 81 ilde, 915 birim 1.111 araç ve 4 bin 605 personel ile sunuyoruz.

'Yaşlı Yaşam Evleri Projemizi Hayata Geçirdik'
Huzurevine kabul koşullarını taşıyıp, yaşlı yaşam evlerinde kalmayı tercih eden yaşlılarımızın sosyal çevreden soyutlanmadan, yaşam standartları yükseltilerek ev ortamında (apartman dairesinde veya müstakil evde) yaşamalarını hedefledik. Bu vesile ile 'Yaşlı Yaşam Evi Projesi'ni 17 Ağustos 2012 tarihinde başlattık.

'65 Yaş Üstü Yaş Aylığını '7,5 Katına' Çıkardık'
65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Kimsesiz ve Güçsüz Vatandaşlara Aylık bağlanması hakkındaki kanunda önemli değişiklikler yaptık. Bu düzenleme ile imkanları yetersiz ve bakacak kimsesi olmayan yaşlılarımıza aylık bağladık. Yaptığımız değişiklik sayesinde yaşlı vatandaşlarımız, çocuklarıyla birlikte ikamet etse bile söz konusu aylıktan faydalanmalarını sağladık.

'Yaşlılarımıza Ücretsiz Ulaşım Hizmeti Sağlıyoruz'
65 yaş üstü vatandaşlarımız artık şehir içi ulaşım ücreti ödemiyor. 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren, Türkiye genelinde 65 yaş üstü vatandaşlara, belediye otobüsleri ve özel halk otobüslerinde serbest kart uygulamasını getirdik ve şehir içi ulaşımdan ücretsiz faydalanmalarını sağladık.

'Maaş Kuyruklarında Çekilen Çileye Son Verdik'
PTT Genel Müdürlüğü ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı arasında imzalanan protokolle ilk defa 2011 yılında yaşlılarımıza verilen maaşları, talep etmeleri halinde yaşadıkları evde alabilmelerini sağladık. 2016 yılı itibari ile 12 Milyon 599 bin vatandaşımıza evde maaş ödemesi yaptık. PTT ile Evde Ödeme için en yakın PTT Şubesine başvuru yapılabileceği gibi; e-Devlet üzerinden de başvuru yapmak mümkündür.

'Yaşlılarımıza Şiddete 'Dur' Dedik'
Yaptığımız kanun değişikliğiyle, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında şiddet içerikli suçların yaşlılara karşı işlenmesi durumunda verilecek olan cezalara artırım uygulanıyor.Ayrıca her mekan yaşlı dostu oluyor. Kültürel faaliyetlerde büyüklerimizi unutmadık.Yerel yönetimlerde yaşlılarımız el üstünde tutuluyor.Yaşlılar koordinasyon merkezi (YKM) kurduk. Sosyal Politikalar Başkanlığı olarak yaşlılarımız için daha etkin politikalar geliştirmeyi hedefledik. Bu hedefimiz doğrultusunda 'Sosyal Politikalarda 2023' toplantılarımızı başlattık. Bu toplantılar kapsamında yaşlılık alanıyla ilgili; akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve medya temsilcileri, Bakanlıklarımızın yaşlılık alanında uzman temsilcilerinden oluşan bilimsel bir kurul oluşturduk. Kurulumuz belirli aralıklarla toplantılarına devam ediyor. Hedefimiz yaşlılarımıza daha iyi şartlarda, huzurlu bir yaşam sunmaktır.' Dedi
İl Başkan Yardımcısı Reşit Karavin son olarak, AK Parti sosyal politikalar birimi olarak şiarımız; 'geçmişe saygı duymak, geleceğe umut olmaktır' dedi.

Editör: Haber Merkezi