Tendürek Dağı eteklerinde bulunan Gökçebulak Köyü Karakuş Tepe mevkiinde mevzilerde nöbet tutan koruculara, dün akşam saat 20.30 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla düzenlenen saldırıya, korucular anında karşılık verdi.

7 KORUCU VE 2 ASKER ŞEHİT OLDU
Hava destekli operasyonun başlatıldığı bölgede çıkan çatışmada, 7 köy korucusu ve bir uzman çavuş şehit düştü. Çatışmalarda, 4 asker ile 2 vatandaş da yaralandı.

AĞRI VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
Saldırıyla ilgili olarak valilik de bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

'İlimiz Doğubayazıt İlçesi Gökçebulak Köyü Karakuştepe Mevkiinde saat 20:30 sularında Bölücü Terör Örgütü PKK'lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonucunda teröristlerle girilen çatışmada 1 jandarma uzman çavuş ve 7 geçici köy korucusu olmak üzere toplam 8 güvenlik görevlimiz şehit olmuş, 1'si ağır olmak üzere 4 tane güvenlik görevlimiz (1 Jandarma Uzman Erbaş, 3 Jandarma Er) ve 2 sivil vatandaşımız yaralanmıştır. Çatışma sonrasında tespit edilen hedeflere topçu atışı yapılmış ve hava destekli operasyon başlatılmıştır. Yaralılar Doğubayazıt Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Şehit güvenlik görevlilerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.'

Su Doldurma Kavgasında 1 Kişi Bıçaklandı Su Doldurma Kavgasında 1 Kişi Bıçaklandı

TENDÜREK DAĞI'NDA, 12 GÜVENLİK GÖREVLİSİ ŞEHİT OLMUŞTU
2 Eylül tarihinde, Van'ın Çaldıran ve Ağırı'nın Doğubayazıt ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı bölgesinde çıkan çatışma ve devamında yürütülen 3 günlük operasyonlarda da 9 asker ile 3 korucu, toplam 12 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 18 asker de yaralanmıştı. Çatışmalarda, 13 terörist ise ölü ele geçirilmişti.

Editör: Haber Merkezi