Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde oluşturulan kreşin kapılarını Rize basınına açan Minder, Türkiye'ye örnek model oluşturacak eğitim kalitesi ile öne çıkan kreşi anlattı.
Güneysu eski Belediye Başkanı, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ahmet Minder Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Rize basınını misafir etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen ziyarete katılan gazetecilere kreşi anlatan Minder, faaliyetlerden bahsetti. Makamında bir süre gazeteciler ile sohbet eden Ahmet Minder ardından kendisine bağlı birim olan okul öncesi eğitim merkezini gazetecilere gezdirdi.

ÇOCUKLARIMIZIN GELİŞİMLERİNE KATKI SAĞLIYORUZ
Anaokulunda Cumhurbaşkanlığı personellerinin 95 çocuğuna eğitim verdiklerini belirten Başkan Ahmet Minder; '3-6 yaş arası çocukları burada eğitiyoruz. Eğitimleri ile ilgili tüm ayrıntıları düşünerek çocuklar; tarihimizden günün teknolojisine, dinimizden doğada ki tüm bitkilere kadar her şeyi burada öğrenmekteler. Böceklerin dünyaya gelişi, hayvanların özellikleri, bitkilerin doğaya katkısı, ambulans hizmetlerinin verilme nedeni, tarihi dokularımız ile birlikte doğaya zarar veren ürünlerin kaç yılda yok olduğunu bizzat uygulamalı olarak öğreniyorlar. Bu bir sosyal sorumluluktur. Aynı zamanda çocuklarımızın gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Şu an burada yaşları çok küçük olmalarına rağmen Kuran'ı Kerim okumaya geçen çocuklarımız var' diye konuştu.

YAŞAYARAK ÖĞRENİYORLAR
Ülke sevgisi ile insan sevgisini çocuklara aşıladıklarını belirten Minder 'Çocuklarımız ile personelimiz bizzat ilgilenmekte ve uygulamalı dersler yapmakta. Pet şişe kapağı, cam, kağıt ve değişik ürünlerin doğaya karışmasını çocuklarımız bu tür nesneleri ayrı ayrı toprağa gömerek kaç yılda yok olduklarını öğrenerek doğayı temiz tutmayı ve bu tür nesneleri doğaya bırakmamayı öğreniyorlar. Kitaplara bağlı kalmadan bizzat yaşayarak bir çok konu hakkında küçük yaşlarda bilgileniyorlar. Merkezimizde aynı zamanda yabancı dille de çocuklarımız erken yaşta tanışıyor' ifadelerine yer verdi.

Rize'deki Uyuşturucu Operasyonunda 2 Tutuklama Rize'deki Uyuşturucu Operasyonunda 2 Tutuklama

HEM ÖĞRENİP HEM EĞLENİYORLAR
Eğitim merkezinde çocukların tüm ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Minder 'Geleceği külliyede hazırlıyoruz. Çocuklar burada oyun alanlarında oyun saatlerinde eğlenmekte, sıcak havalarda bahçede top oynamakta ve oyuncaklarda stres atmakta. Uykusu gelen çocuklarımız için onlara ayrılan yatakhanede dinlenmekte ve dinlenmiş olarak derslere girmekte. Gelecek neslimizi ülkesine, gelenek ve göreneklerine uygun bir nesil yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz' şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi