Spor Toto 1'inci Lig'in 33'üncü haftası özellikle zirvedeki takımları yakından ilgilendirecek müsabakalara sahne olacak. Lider Çaykur Rizespor, Ümraniyespor ile deplasmanda karşılaşacağı maçta bir puan alması halinde bir sezon aradan sonra yeniden 'Süper Lig'e yükselecek. Atmacalar galibiyet halinde şampiyonluğunu bitime bir hafta kala garantileyecek.

Ç.Rizespor-Antalyaspor İlk 11’leri Belli Oldu Ç.Rizespor-Antalyaspor İlk 11’leri Belli Oldu

Yeşil-Mavililer mağlup olsa dahi Ankaragücü'nün Manisaspor karşısında puan kaybetmesi halinde yine bir üst lige çıkabilecek. Bugün saat 15:30'da Ümraniye İlçe Stadyumu'nda oynanacak Ümraniyespor-Çaykur Rizespor maçını Yaşar Kemal Uğurlu yönetirken yardımcılıklarını Mustafa Sönmez ile Osman Gökhan Bilir yapacak.32 hafta sonunda Çaykur Rizespor topladığı 63 puanla ligin zirvesinde yer alırken, ev sahibi Ümraniyespor 58 puanla 3'üncü basamakta yer alıyor.

Ç.RİZESPOR 8 MAÇTIR DEPLASMANDA KAYBETMİYOR
Çaykur Rizespor, son 8 deplasman karşılaşmasından da puan çıkarmasını bildi. Yeşil-Mavililer bu 8 karşılaşmanın 5'ini kazanırken 3'ünde berabere kaldı. Atmacalar dış saha son mağlubiyetini ligin 15'inci haftasında Akın Çorap Giresunspor'a karşı almıştı. Çaykur Rizespor, bu sezon deplasmanda oynadığı 16 maçın 7'sini kazanıp, 3 maçta sahadan mağlup ayrılırken 6 maçta da berabere kaldı. Ev sahibi Ümraniyespor ise bu sezon çıktığı 16 iç saha maçından sadece 1'ini kaybetti.

Evinde 12 galibiyet alan İstanbul ekibi 3 maçta da berabere kaldı. Yeşil-Mavililer evinde oynadığı son 5 maçı kaybetmezken bu maçların 3'ünden sahadan galibiyet ile ayrıldı.Kritik mücadele öncesi Ümraniyespor yönetimi Rizeli futbolseverlere büyük bir jest yaparak konuk takımın bilet sayısını arttırdı.Zorlu mücadele ayrıca yayıncı kuruluş olan BeIN Sports tarafından şifresiz yayınlanacak.

BAKIR: SÜPER LİGE DÖNÜŞ YAPACAĞIZ
Zorlu Ümraniyespor maçı öncesi takımın son durumunu değerlendiren Çaykur Rizespor Kulübü basın sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, rehavete kapılmadan kalan 2 maça hazırlandıklarını söyleyerek, 'Rizespor sezona yeniden Süper Lig'e yükselmek umuduyla başladı, planımız öyleydi. Zorlu maçları geri bıraktık. Oyuncu kalitemizle bu maçları geçtik. Şimdi iki maç kaldı. Son iki maçı da kazanmak
istiyoruz. Ligin zirvesinde sezonu tamamlamak istiyoruz.

Rehavete yer vermiyoruz. Bütün takım teknik kadromuz bu bilinçle maçlara hazırlanıyor. Sonuna kadar temkinli yaklaşıyoruz. Bu haftaki Ümraniye maçı daha zor olacaktır ancak alacağımız galibiyet ile Süper Lig'e dönüş yapacağımıza yürekten inanıyorum. Taraftarımızın Süper Lig'e çıkma yolunda bize destek olsunlar, kalan 2 maçta beklenilen sonuçları alıp onları mutlu etmek istiyoruz.' dedi.

2. KEZ KARŞI KARŞIYA GELİYORLAR
Çaykur Rizespor ile Ümraniyespor bugün 2. kez karşı karşıya gelecek.Ligin ilk devresinde Rize'de oynanan maçı Çaykur Rizespor, Kweuke, Saadane, Mehmet Uslu ve Süleyman Koç'un golleri ile 4-0 yenmişti.

Editör: Haber Merkezi