Karal, burada hem siyasilerle görüşme fırsatı buldu hem de bazı açılışlara katıldı.Tunus Nahda Hareketi Partisi lideri RaşidGannuşi'nin misafiri olan Karal, parti merkezinde yapılan görüşmede Türkiye-Tunus ilişkileri konusunda etraflıca fikir alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

Tunus Sosyal Politikalar Bakanı Adil Cerbui ile görüşen Karal, yapılan bu ziyaretlerde Türkiye'nin başta ekonomi olmak üzere birçok alanda gelişme gösterdiğini ve bu gelişmenin hayatın her alanına olumlu bir şekilde yansıdığını anlattı.

Tunus ile Türkiye arasında var olan dostluğun baki olduğunu ve bundan sonra öyle olacağını söyleyen AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, dünyanın birçok ülkesinde eğitim alanında önemli faaliyetler gösteren Türkiye Maarif Vakfı tarafından yaptırılan 'Uluslararası Maarif Okulu'nun açılışına katıldı.

Türkiye Maarif Vakfına bağlı okul öncesi ve ilköğretim seviyesinde eğitim veren Uluslararası Maarif Okulu, Tunus'ta açıldı. Türkiye Maarif Vakfı'nın 90. okulunun açılış törenine AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal'ın yanı sıra AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Mehmet Köse, Tunus Milletvekili Emel Suveydi ve Maarif Vakfı Tunus Direktörü Murat Yılmaz katıldı.

Eğitim dili içerisinde Türkçe'ninde olduğu okulda öğrencilerin Türkçe'yi iyi öğrenerek mezun olacağını belirten AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal 'Cumhurbaşkanı'mız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla Tunus Devleti terör örgütü FETÖ'nün Tunus'taki iki okulunu kapattı ve bu okulları Türkiye Maarif Vakfı devraldı. Bu gelişme iki ülkenin teröre karşı ortak hareket ettiğinin en önemli göstergesidir.' Dedi.

Uluslararası Türk Okulu'nun açılışında katılımcılara Türkçeve Arapça hitap eden AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Türkiye olarak sadece ülke içindeki değil, yurt dışındaki eğitim faaliyetlerine de önem verdiklerini ve bunun göstergesini bütçede en büyük payın eğitime ayrılmasıyla gösterdiklerini ifade etti.

Karal, 'Türkiye ve özellikle Türkiye dışında birçok ülkede eğitim faaliyetleri adı altında, kendisini son derece sempatik ve insanlığa faydalı faaliyetler içinde gösteren; ama esasında maalesef gerek Türkiye gerekse dünya milletlerinin kanına girmiş bir virüs olarak gördüğümüz FETÖ terör örgütünün başlığı altındaki bu çalışmaların ne kadar olumsuz olduğunu 15 Temmuz darbe girişimiyle gördük.'Şeklinde konuştu.

Aç Kalan Tilkiyi Poğaça ile Besledi Aç Kalan Tilkiyi Poğaça ile Besledi

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, konuşmasının sonunda 'Biz, eğitim başlığı altında yavrularımızın belirli ideolojilere kanalize olmalarını istemiyoruz. Biz, eğitimin evrensel bir değer olduğuna ve bunun evrensel olgunun tüm dünya milletleri için geçerli olduğuna inanıyoruz. Bizim inancımızda en yüce değer bilgi, en büyük hizmet ise insana yapılan hizmettir anlayışı var.' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi