Rize'nin doğu ilçeleri Çayeli, Pazar, Ardeşen ve Fındıklı'ya gönderilecek doğalgaz çalışmaları sürüyor. Bu çalışmalar kapsamında Akarsu köyünden geçmesi planlanan boru hattı için köy sakinleri ayaklandı. Kendilerine haber verilmediğini ve bunun şaşkınlını yaşadıklarını belirten köy halkı 'Biz evimizin altından ve arazilerimizden bu boruların geçmesini istemiyoruz' dediler.

Köy muhtarı Bayram Dinç, köyün içinden doğalgaz boru hattının geçtiğini ifade ederek: 'Tamamen arsalarımız, yollarımız ve evlerimiz bozulacak. Alternatif var. Güneysu yolu üzerinden yol kenarından gidilebilir. Maalesef bu geçişi evlerimizin dibinden alarak hiç kimseye de haber vermiyorlar. Muhtar olarak benim haberim yok arazi sahibin haberi yok geldi müteahhit arazilerimize şerit çekmeye başladı. Kendi kafasına göre hareket ediyorlar bu nasıl bir sistemdir. Biz şaşırdık kamulaştırılmış istimlak yapılmış bizim haberimiz yok. Jandarma ile geriz biz buradan geçeriz diyerek birde bizi tehdit ediyorlar. Bizde buna karşı geliyoruz. Vatandaşımız bu doğalgaz borularını araziye sokmak istemiyor.' dedi.

Rize'deki Uyuşturucu Operasyonunda 2 Tutuklama Rize'deki Uyuşturucu Operasyonunda 2 Tutuklama

'GÜNÜMÜZ ÇAĞINDA AYIP BİR ŞEY'
Kendileri ile istişare etmeden bu hat buradan geçecek diye bilgi vermeden rastgele havadan bir proje çizerek işe koyulduklarını belirten muhtar Dinç, şunları söyledi: 'Bu yerden geçeceğiz bu evi yıkacağız, buradan geçeceğiz, böyle bir şey olması mümkün mü? Günümüz çağında bu ayıp bir şey.'

'KOMŞUM ARAZİNE ŞERİT ÇEKİYORLAR DİYE ARADI'
Sabah evden çıkıp cenazeye gittiğini ifade eden köy sakini Şaban Dinç, 'Yoldayken bir komşum beni arayarak şeritler çekildiğini söyledi. Geldim baktım arazi karışmış. Çalışan ekibe siz ne yapıyorsunuz diye tepki verdim. Siz kimin arazisindesiniz dedim. Harita çiziyoruz dediler. Kimin arazisindesiniz soruma senin arazindeyiz dediler. Ne yapıyorsunuz kime sordunuz deyince doğalgaz hattı döşüyoruz iznimiz var dediler. Benim haberim yok diyerek ekibi gönderdim ardından da oluşturdukları şeritleri koparıp attım' dedi.

'BİZ DEVLETİN PROJESİNE KARŞI DEĞİLİZ'
Vatandaşın arazilerinin bu doğalgaz hattı ile parçalanacağını belirten Adem Kambur, 'Evimin hemen dibinden bu hat geçecek. Beni bombanın üzerine koyacaklar. Babamın geçmişimizin mezarlıklarını kaldıracaklar. Benim gibi bir çok komşumuzda aynı durumda. Bizi kandırmaya çalışıyorlar. Gelsinler köyümüze alsınlar ihtiyar heyetini biz o zaman bu hattı buradan geçirelim. Biz devletin projesine karşı değiliz.' dedi.

Editör: Haber Merkezi