Gazze'de Can Kaybı 32 bin 333'e Yükseldi Gazze'de Can Kaybı 32 bin 333'e Yükseldi

Son günlerde basın ve yayın organlarında sıklıkla yer alan çocuklara yönelik cinsel istismar vakaları kamuoyunu olduğu gibi esnaf odaları birliği olarak kendilerini de derinden etkilediğini ve kaygılandırdığını belirten Aksoy, 'Bilindiği gibi, Ülkemizin de taraf olduğu Çocuk Haklarına Dair Sözleşmenin 34.maddesi: Cinsel şiddeti, çocukların yasa dışı veya psikolojik olarak zararlı herhangi bir cinsel etkinliğe özendirilmesi veya zorlanması, ticari amaçlı cinsel sömürüde kullanılmaları, cinsel istismarla ilgili işitsel veya görsel materyallerde kullanılmaları olarak tanımlamaktadır. ' dedi.

'İSTİSMAR OLAYLARI KABUL EDİLEMEZ'

Aksoy, istismar olaylarının hangi koşul içinde olursa olsun kabul edilemeyeceğini söyleyerek, 'Tüm cinsel şiddet biçimleri, fiziksel güç kullanılsın ya da kullanılmasın, çocuklar için psikolojik açıdan bozucu, sömürücü ve travmatik etki yaratır. Özellikle çocuğun güvendiği ve tanıdığı birinden bu tür eylemlere maruz kalması bu etkiyi artırmaktadır. Eğitim veya herhangi bir nedenle çocuğun bakımından, gözetiminden sorumlu kişi veya kişilerce çocuğa yönelik istismar olayları hangi yapı içerisinde gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin kabul edilemez.' ifadelerini kullandı.

'ESNAF TEŞKİLATI OLARAK İSTİSMARLARI KINIYORUZ'

Rize'deki tüm esnaf teşkilatlarının istismar konusunda taviz vermeyeceğini belirten Aksoy, sözlerine şöyle devam etti: 'Biz esnaf örgütleri olarak çocuğa yönelik her türlü istismarı kimden gelirse gelsin şiddetle kınıyor, failleriyle ilgili gerekli işlemlerin titizlikle yapılmasının gereğini vurguluyor, üyelerimizle birlikte gereken her türlü katkıyı vermeye hazır olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz. Çocuklara yönelik istismar hangi kurum/kuruluş veya kimden gelirse gelsin çocuklarımızı tüm kişi ve kurumların üstünde tutmak ve başkalarının değil çocukların yanında olmak hem vicdani hem de kurumsal bir sorumluluk olup maalesef yetkili makamlardan kamuoyunu tatmin edici açıklamalar yapılamamıştır. İstismar olaylarıyla ilgili sorumluluğu bulunan herkesin sorumluluğunun gereğini yerine getirmesini bekliyoruz.'

Editör: Haber Merkezi