Konferansa, AKPARTİ İl Başkanı Muhammed Avcı, Belediye Meclis üyeleri, Ak partili yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Konferans öncesi Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve İl Başkanı Muhammed Avcı selamlama konuşması yaptı.
Belediye Başkanı Kasap, selamlama konuşmasında; 'Sayın il başkanım, değerli protokol üyeleri, sevgili örgenciler, sizleri saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Ülkemiz çok kritik bir dönemden geçtiği bu süreç içinde aynı zamanda bir kırılma noktası olabilecek bir referandumla karşı karşıyayız. Bu referandum önümüzde ki süreçte ülkemizin büyük devler ligine oynatacak bir süreç başlangıcı olacaktır. Elbette bunun lideri hemşerimiz dünya lideri Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yapılmaktadır. Sayın liderimizi ne kadar korusak azdır. Böyle bir toplantı da Sayın Cumhurbaşkanımızı en yakından tanıyanlardan birisi olarak sayın büyüğümüzün burada konuşmacı olarak bulunmasından dolayı memnun olduğumu belirtmek isterim. Tekrardan hepinize saygılar sunuyorum. Allah'a emanet olun'dedi.

Selamlama konuşmalarından sonra söyleşisini gerçekleştiren Gazeteci Yazar Sadık Albayrak; 'Allahın rahmet ve bereketi hepinizin üzerinde olsun. Sayın başkanımın davetine icabet boynumuzun borcudur. Heleki Rize'li olunca daha çok benim için icabet olduğuna inanıyorum. Çünkü gençleri, yaşlıları gördükçe bu masum şehit yavrularını gördükçe gözüm bir kat daha yaşlanıyor. 15 Temmuz akşamı, kuran ı Kerim'de kıyamet alametlerinden bahsedilirken yeryüzü içindekilerini öyle fışkırır ortaya koyduğu zaman insan da der ki; bu ne oluyor nereye gidiyoruz, o gece benim için öyle bir geceydi. Marmaris te bir uçak kalkıyor, o uçak normal uçağa benzemiyor. Ön tarafı sivri yunus balığına benziyor. Biliyorsunuz Yunus peygamberi denize attılar, denizde köpek balıkları her türlü vahşi hayvanlar vardır. Onu kurtaran yunus balığı, alıyor ve bu badirelerden atlatıp salih-i selamete çıkarıyor. Bu nesil şuna inanmış; peygamber efendimiz yolunda 'Biz Hz İbrahim'in milletindeniz Hz Muhammed'in ümmetindeniz.' Bir tek adam vardır kendi ülkesinin bayrağını katladı ve cebine koydu oda Recep Tayip Erdoğan'dır. Bu nesil keçe gibi yoğrulmuştur işde Tayyip Erdoğan böyle bir jenerasyondan geliyor. Müslüman müslümana kale gibidir. Kaç kişiyiz annesinin ayaklarının altını öpen. Bir insan annesinin duasını almak için önce annesinin ayaklarının altını öpecek. Niye Tayyip Beye reis diyorlar ? Çünkü babası kaptandır bizim için kaptan ı Derya. İşde böyle bir yerden geldik. Sadece sizden istediğim şu; içimde bir ateş var inanç var bu inanç veda hutbesinde gibi, ben duygularımı anlatıyorum sizde başkalarına anlatın, bizim davamız santranç oyununa benzer. Öyle bir davaki heryere ulaşmış. Futbolda Pele neyse basketbolda Kerim Abdul cabbar neyse boksta Muhammed Ali neyse gelecekte Türk siyasetinde de Tayyip Erdoğan o olacaktır. Bugün dünyanın neresine gidersen gidin ay yıldızlı bayrak deger görüyor. Size müteşekkirim bu toplantıya katıldığınız, beni dinlediğiniz için, yalnız başkana şunu söyleyeceğim ' Trabzon büyük şehir ama ordaki toplar küçük Rize belki büyük şehir değil ama mangal gibi yüreği olan insanlardır' diye konuştu.

Rize'de Aç Kalan Ayılar, Evlerin Altını Üstüne Getirdi Rize'de Aç Kalan Ayılar, Evlerin Altını Üstüne Getirdi


Söyleşi sonunda Gazeteci Yazar Sadık Albayrak'a Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve AKPARTİ İl Başkanı Muhammed Avcı, plaket ve hediyelerini takdim etti.

Editör: Haber Merkezi