Derepazarı ilçesine bağlı Çukurlu köyünde yaşayan akciğer hastası 75 yaşındaki Demirel, rahatsızlandı. Demirel'in yakınları, cep telefonu ile ulaştıkları 112 ekiplerinden yardım istedi.
İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı Komuta Kontrol Merkezi yetkilileri hastaya ulaşmak için kar paletli ambulans ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerini (UMKE) görevlendirdi. Köy merkezine kadar Milli Parklar Bölge Müdürlüğüne ait arazi tipi araçla ulaşan ekipler, Demirel'in evine kadar olan 20 kilometrelik yolu kar paletli ambulansla aşmaya çalıştı.

Ekipler, Demirel'in evinin önünün karla kaplı olması nedeniyle, hastaya ulaşmakta güçlük çekti. Bunun üzerine ekipler kürek yardımıyla evin önünü karlardan temizleyerek Demirel'e ulaşmaya çalıştı. UMKE ekipleri tarafından evinde ilk müdahalesi yapılan Demirel, köylülerin ve sağlık ekiplerinin yardımıyla Demirel, kar paletli ambulansa ulaştırıldı.
Buradaki müdahalenin ardından, ilçe merkezinde hazır bekletilen ambulansa ulaştırılan Demirel, sevk edildiği Rize Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

'Tüm personellerimizle seferber olmuş durumdayız'
Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe de kar yağışının iki günden beri etkili olduğunu belirterek, 'Karın hastalarımızı mağdur etmemesi için tüm gücümüzle ve tüm personellerimizle seferber olmuş durumdayız. Gece gündüz 24 saat durmadan çalışıyoruz. Öncelikli olarak acil ve mahsur kalan hastalara ulaşmaya çalışıyoruz' ifadelerini kullandı.

Rize Üreten Kadınların Şehri Olacak Rize Üreten Kadınların Şehri Olacak


Ekiplere teşekkür köy muhtarı İhsan Kaynak, 'Bugün yağan yoğun kar yüzünden köy yollarımız kapandı. Yaşlı amcamız da rahatsızlanması üzerine bizi arayarak yardım istedi. Bizde bunun üzerine 112 acil ekiplerini arayarak yardım istedik. Allah devletimizden razı olsun. Yol kapalı olmasına rağmen kar paletli ambulansla onca yolu gelerek hastamıza ulaştılar. Burada da ilk müdahalesini yaptılar. Allah hepsinden razı olsun' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi