Ballıköy'e bağlı Anzer Yaylasında Haziran ayında 200 üretici 3 bin kovanda bal üretimine başladı. Ağustos ayı sonuna doğru sağımı yapılan ballar tahlil için Hacettepe Üniversitesi'ne gönderildi. Bu yıl hava koşullarının iyi gitmesi ile birlikte 2 tonu aşan bal tahlilden olumlu rapor aldı. Anzer balı için binden fazla kurum ve kuruluş ile kişiler bal siparişi vermişti. Anzer Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bu yıl ilk kez bal siparişlerinin tamamı karşılayacak.

Konuyla ilgili açıklama Anzer Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Osman Civelek, bu yıl hava koşullarına bağlı olarak bal üretiminde çok verimli bir sezon geçirildiğini belirterek '2 ton dolayında bal üretimi gerçekleştirildi. Yoğun bir sipariş almıştık. Hastalara öncelik vererek bal siparişlerini göndermeye başladık. Devlet protokolü de bal siparişi vermişti. Rize Valiliğimiz aracılığı ile Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Bakanlıklara bal siparişlerini gönderdik. Bu yıl tüm talepleri karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Balımızın kilosu 900 liradan satılıyor. ' dedi.

Dörtlü Final'de İkinci Olan Güneysu Spor, Süper Lig'de Dörtlü Final'de İkinci Olan Güneysu Spor, Süper Lig'de

SAHTECİLİĞE KARŞI ÜST DÜZEY GÜVENLİK
Anzer balının taklit edilmesine yönelik üst düzey güvenlik tedbirleri aldıklarını ifade eden Civelek, 'Her yıl bal ambalajlarını değiştiriyoruz. Demir ve kurşun ile ıslak mühürlü olan bal kavanozları barkot etiketi ile satışa sunuluyor. Balların taklit edilmesinin önüne geçmeyi amaçladık. Vatandaşlarımız bal alırken kooperatifimizle irtibata geçmeli' diye konuştu.
Civelek, Asya ve Avrupa ülkelerinin büyükelçiliklerinin de bal siparişi verdiğini belirterek 14 ülkeye bal gönderdiklerini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi