Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir. Bu anlamda Ardeşen Kent Konseyi Derneği Başkanı Ayşe Er ve yönetim kurulu üyeleri tarafından farkındalık yaratan ve örnek teşkil eden önemli bir proje hayat buldu.

TÜBİTAK, RTEÜ'lü Akademisyenin Projesine Destek Verdi TÜBİTAK, RTEÜ'lü Akademisyenin Projesine Destek Verdi

Ardeşen ilçesinde başlatılan bu güzel ve örnek davranışla yaşlı insanlar sosyal aktivite babında sinemayla buluştu.
Sinema sonrası Ardeşen Belediyesi Sahil Çay Bahçesinde İlçe Belediye Başkanı Hakan Gültekin'le de bir araya gelen dernek üyeleri ve yaşlılarımız koyu bir sohbetle toplumdaki yerlerini hissederek hatırlanmak ve benimsenmenin farkına varmış oldular.
Burada bir konuşma yapan Başkan Gültekin; 'Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Ailelerinden ve çocuklarından bu hizmeti çeşitli nedenlerle alamayanlara bu hizmet imkanlar ölçüsünde Devletimiz tarafından verilmektedir. Bu anlamda bugün Ardeşen Kent Konseyi Derneğimizin yaptığı bu örnek davranış da örnek temsil etmektedir. Emeği olanlara teşekkür ederim. Şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi