Arhavi İlçesi'nde akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Kapisre deresi taştı, bazı mahalle ve köy yolları ulaşıma kapandı. Boğaziçi Mahallesi'nde rögarların tıkanması sonucu caddeler göle döndü, bazı ev ve işyerlerinin zemin ve bodrum katları sular altında kaldı. Vatandaşlar kendi imkanları ile dükkanlarını basan suyu tahliye etmeye çalıştı. Şiddetli yağmura caddede yakalanan vatandaşlarda evlerine ulaşmakta zorluk yaşadı. Arhavi Belediyesi ekipleri suyun tahliyesi için çalışma başlattı.

Yağışın aralıklarla sürdüğü ilçede vatandaşlar ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Artvin'in Arhavi İlçesi'nde dün akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağmurun sele dönüştü. Kapisre Deresi'nin taşması sonucu mahallelerde cadde ve sokaklar göle döndü, işyerlerinin zemin ve bodrum katları sular altında kaldı. Arhavi'de günün ilk ışıkları ile birlikte hasar tespit çalışması başlatıldı. İlk tespitlere göre 285 işyeri ile 125 konut selden hasar gördü. İlçede 1 okul, 1 cami ve Halk Eğitim Merkezi'de sel sularından etkilendi. İçme suyunun kesildiği, enerji nakil hatlarının zarar gördüğü ilçede bazı mahalle ve köy yolları da heyelanlar sonucu ulaşıma kapandı. Arhavi Belediyesi ile çevre ilçelerin belediyelerinin gönderdiği araçlarla yol açma ve temizlik çalışması başlatıldı.

'ÖLÇÜLDÜ, BİÇİLDİ TEDBİRLER HAYATA GEÇİRİLEMEDİ'

2 Yaşındaki Çocuk Balkondan Düştü 2 Yaşındaki Çocuk Balkondan Düştü

Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, şiddetli yağmurun sele dönüştüğü Arhavi'de hasarın büyük boyutlarda olduğunu belirterek yağmur gelmeden aldıkları önlemlerle hasarın daha da büyük boyutlara ulaşmasının önlendiğini açıkladı. Bölgede lokal ve şiddetli yağmurlarla taşan derelerin artık yataklarına sığmadığını ifade eden Hekimoğlu, şöyle dedi:

'Bu dere yatakları tamamen yetersiz. Komşu iki ilçede hiçbir şey yokken yağmur sadece bizi vurdu. Bu seller kaderimiz oldu. Daha öncede benzer sellere maruz kalmıştık. Karayolları ve DSİ ile sellere karşı planlama yaptık ve projeler hazırladık. DSİ ve Karayolları ile bu afetin önüne geçilerek çözümleri ürettik.Karayolları denize dik açılan yağmur suyu deşarjlarının ihalesini yaptı ama ihale prosedürleri nedeniyle iş başlamadı. Karayolları kısmen kendisi çalıştı ama ihaleler yapılmasına rağmen iş başlamayınca kalıcı çözüm alınamadı. DSİ Bölge Müdürlüğünün yaptığı taşkın önleme proje ihalesi rakip firmanın itirazı nedeniyle başlamadı. Yeni havza planlamaları yapıldı Ölçüldü, biçildi ama tedbirler hayata geçirilemedi. Bu tedbirlerin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor.'

Editör: Haber Merkezi