Artvin`in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi`ndeki etkinliklerle kutlandı. Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezindeki törende, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı seslendirildi.

Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım`ın tebrik mesajları okundu.

Törende, Artvin Çoruh Üniversitesi okutmanı Hüseyin Kurt, Artvin`in tarihini ve kurtuluş mücadelesini anlattı.

Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, törende yaptığı konuşmada, Artvin`in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Artvin`in kurtuluşu döneminde düşmanı kimse bugün onlara yenilerinin eklendiğini söyleyen Kocatepe, şunları kaydetti:

'Biz tarihin tekerrür ettiği bu önemli günlerde bu sefer oyunun oyuncusundan öte, `Artık bu ülkede ameliyat yapamayacaksınız` deme noktasına geldik. Bu ülkede artık hiç kimse bize Alman ağzıyla, İngiliz, Rus ağzıyla konuşmamalı. Artık ülke olarak oyuncu değil, oyun kurucuyuz. Bu ülkenin her köşesi nöbet mahalli. Gözümüzü kırpmadan nöbet tutmalıyız. Bu günler milli ruhun yeniden zirveye ulaştığı, tarihin yeniden hissedilerek yeni bir coşkuyla kutlanması gereken, anılmasından öte anlanması gereken ruhun dirilişidir.'

Günün anlam ve önemi ile ilgili şiir ve kompozisyonların okunmasının ardından, yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Törene, Vali Ömer Doğanay`ın yanı sıra, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Fahrettin Tilki, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, daire amirleri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Otomobilin Çarptığı Çocuk Yaralandı! Otomobilin Çarptığı Çocuk Yaralandı!

Törenin ardından Vali Doğanay ve beraberindekiler, 'Artvin' konulu resim sergisinin açılışını yaparak gezdi.

Editör: Haber Merkezi