Köprünün kaldırılmasına müsaade etmeyen ve yenisinin yapılması için kendilerine söz verilmesini bekleyen Akarsu köylüleri eski köprüyü kaldırmamakta kararlı. Akarsu Köyü Muhtarı Dinç, yol inşaatı nedeniyle daha önce bir asma köprünün kaldırıldığını hatırlattı, şimdi duble yol ortasında kalan ikinci köprünün de kaldırılmak istendiğini söyledi. Dinç, 'DSİ ve Karayollarına başvurduk 'bize köprü yapın' dedik. Söz verdiler ama aradan 1.5 yıl geçti köprünün yapımı ile ilgili gelen giden yok.' dedi.

Rize- Güneysu duble karayolu inşaatı nedeniyle Akarsu Köyü'nde yol genişletme ve istinat duvarı yapımına başlandı. Taşlıdere üzerinde 60 metre uzunluğundaki 55 yıllık asma köprü yol inşaatına engel olunca karayolları ekipleri köprüyü kaldırmak istedi. Ancak Akarsu Köyü sakinleri karşı yakadaki yola ve iş yerlerine ulaştıkları köprünün yıkımına karşı çıktı. Köylüler yenisinin yapılması sözü verilinceye kadar köprüyü yıktırmamam kararı aldı. Karayolları ile köylüler arasında yenisinin yapılması konusunda anlaşmazlık sağlanamaması üzerine asma köprü yapımı devam eden duble yol inşaatının ortasında kaldı. Köylüler asma köprü de nöbete başladı.

Rize'de Evin Balkonundaki Sepete Ateş Ettiler Rize'de Evin Balkonundaki Sepete Ateş Ettiler

Akarsu Köyü Muhtarı Dinç, yol inşaatı nedeniyle daha önce bir asma köprünün kaldırıldığını hatırlattı, şimdi duble yol ortasında kalan ikinci köprünün de kaldırılmak istendiğini söyledi. Dinç, 'DSİ ve Karayollarına başvurduk 'bize köprü yapın' dedik. Söz verdiler ama aradan 1.5 yıl geçti köprünün yapımı ile ilgili gelen giden yok. Devlet yol yaparken vatandaşlın ihtiyacı olan köprüyü de yapmalıdır. Bu yol Cumhurbaşkanımızın ilçesine giden yoldur. Duble yol inşaatının ortasında asma köprü kaldı. Buraya yeni bir asma köprü istiyoruz. Köprü yapılmadan bunu yıktırmayacağız.' dedi.
Akarsu Köyü sakinlerinden Mehmet Topçu ise köprünün kendileri için büyük ihtiyaç olduğunu belirterek yenisinin yapılmasını beklediklerini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi