Valilik önünde düzenlenen Törene, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla devam etti. Konuşma ve şiirlerin yer aldığı kutlama programında Rize Belediye Başkanı Kasap bir konuşma gerçekleştirdi.

Başkan Kasap törende yaptığı konuşmada, 'Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, zaman zaman ülkemizin çeşitli şehirlerini gezmiş ve gezinti yaptığı illerde yoğun ilgiyle karşılanmıştır. Rize halkı 17 Eylül 1924 tarihinde büyük bir coşku ve heyecan içinde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü karşılamışken bugün de onun kentimize gelişini kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 17 Eylül Hamidiye zırhlısı ile gelip, şehrimizi şereflendiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Rizeliler coşkun gösterilerle karşılamıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk burada Mataracı ailesine ait evde misafir edilmişti ve bugün o ev Atatürk müzesi olarak kullanılmaya devam etmektedir.

Rize’de Çay Yevmiyesi Kaç TL Olacak? Rize’de Çay Yevmiyesi Kaç TL Olacak?

Mustafa Kemal Paşa ve Rize insanını bu coğrafyada bir araya getiren, bu birlikteliğin gerçekleşmesinin temel amacı Türkiye'nin bütünlüğünü, milletin bağımsızlığını yeniden elde etmesi ve millet egemenliğine dayalı, bağımsız Türk Devleti'nin ebedi-müddet yaşaması ideali olmuştur. Biz de 94 yıl önce gerçekleşen bu ziyareti, her yıl aynı coşku ve heyecan içinde tekrar tekrar yaşıyoruz. Bu heyecanımızı ve coşkumuzu şehrimize gerçekleştireceğimiz hizmetlerle bir araya getirmeye devam edeceğiz. 17 Eylül 1924'te Rize'mizi ziyaret eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilimize gelişinin 94. yıl dönümünü en kalbi duygularımla kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.' ifadelerine yer verdi.

Törenin ardından Müftü Mahallesi'nde bulunan Atatürk Evi ziyaret edildi.

Editör: Haber Merkezi