Spor Toto Süper Lig'in 15'inci haftasında Çaykur Rizespor deplasmanda son şampiyon Galatasaray'ın konuğu olacak. 8 Aralık Cumartesi günü saat 19:00'da Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu'nda oynanacak olan mücadeleyi Ali Palabıyık yönetecek.

7 HAFTALIK GALİBİYET HASRETİ

Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor son 7 maçında galibiyet alamadı. İlk 6 haftada da galibiyet hasreti çeken yeşil mavililer, 7'nci haftada sahasında konuk ettiği Fenerbahçe'yi 3-0 yenerek bu sezonki ilk ve tek galibiyetini kazandı. Bu maçın ardından çıktığı 7 maçta Atmacalar, 4 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. Çaykur Rizespor 14 hafta sonunda topladığı 10 puanla ligin son sırasında yer alıyor.

Ev sahibi Galatasaray ise son şampiyon apoleti ile başladığı sezonda son haftalarda sakat ve cezalı oyuncuların fazlalığı ile birlikte inişli çıkışlı bir grafik sergiledi. Geçtiğimiz hafta derbide Beşiktaş'a 1-0 mağlup olan Galatasaray, son 6 lig maçında sadece 1 galibiyet alabildi. 14 hafta sonunda ise sarı kırmızılılar topladığı 24 puanla Beşiktaş'ın ardından averajla 4'üncü sırada yer aldı.

SÜPER LİG'DEKİ 35'İNCİ RANDEVU

Çaykur Rizespor, cumartesi günü Galatasaray ile Süper Lig'deki 35'inci maçına çıkacak. 1979/1980 sezonunda yeşil mavililerin galibiyeti ile başlayan rekabette Çaykur Rizespor 5, Galatasaray ise 23 kez sahadan galip ayrıldı. 6 maçta takımlar eşitliği bozamadı.

Toplamda 37 maçta karşı karşıya gelen iki ekibin arasından oynana maçlarda Çaykur Rizespor 37 gol atarken kalesinde 81 gol gördü. Galatasaray ile son oynadığı 5 maçta galibiyet çıkartamayan Çaykur Rizespor son galibiyeti 2015/2016 sezonunun 11'inci haftasında aldı. Rize'de oynanan müsabakayı yeşil mavililer 4-3 kazandı.

İki ekip yine son olarak Süper Lig'in 2016/2017 sezonunda Rize'de karşı karşıya geldi. Bu müsabaka da 1-1 beraberlikle sona erdi.

MUHTEMEL KADROLAR

Galatasaray: Fernando Muslera - Ahmet Çalık, Maicon, Martin Linnes, Yuto Nagatomo - Selçuk İnan, Mariano, Sofiane Feghouli, Henry Onyekuru, Garry Rodrigues - Eren Derdiyok

Sakat: Ryan Donk, Younes Belhanda, Sinan Gümüş, Emre Akbaba

Cezalı: Serdar Aziz, Badou Ndiaye, Fernando

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan - Marwane Saadane, Jacub Brabec, Koray Altınay, Mehmet Uslu - Abdullah Durak, Robin Yalçın, Fernando Boldrin, Aminu Umar, Braian Samudio - Vedat Muriç

Sakat: Musa Çağıran, Ali Çamdalı, Mustafa Saymak, Armand Traore

Altin Zeqiri: Tek Odak Noktam Rizespor Altin Zeqiri: Tek Odak Noktam Rizespor

Cezalı: Yok

MAÇ BİLGİLERİ

Tarih ve Saat: 8 Aralık Cumartesi - 19:00

Stad: Türk Telekom Stadyumu

Maçın Hakemleri: Ali Palabıyık, Kemal Yılmaz (1.Yardımcı Hakem), Serkan Olguncan (2.Yardımcı Hakem), Abdulkadir Bitigen (4.Hakem)

Yayın: beIN SPORTS 1

Editör: Haber Merkezi