Spor Toto Süper Lig'in 14'üncü haftasında Çaykur Rizespor sahasında MKE Ankaragücü'nü konuk edecek. 30 Kasım Cuma günü saat 20:00'da Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanacak olan mücadeleyi Fırat Aydınus yönetecek.

Ligde geride kalan 13 haftada Çaykur Rizespor, istediği sonuçları sahaya yansıtamadı. 13 haftada sadece bir galibiyet alabilen yeşil mavililer topladığı 9 puan ile ligde son sırada yer alıyor. Konuk ekip MKE Ankaragücü ise geride kalan haftalarda aldığı 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 6 yenilgi ile 19 puan toplayarak haftaya 8'inci sırada girdi. Çaykur Rizespor bu sezon kendi sahasında da en az maç kazanan ve en az puan toplayan takım oldu. Konuk ekip MKE Ankaragücü ise oynadığı 6 deplasman maçından 9 puan çıkarttı.

Atmaca, İstanbulspor Maçına Hazırlanıyor Atmaca, İstanbulspor Maçına Hazırlanıyor

İKİNCİ 6 HAFTALIK GALİBİYET ÖZLEMİ

Spor Toto Süper Lig'in ilk 6 haftasında 3 beraberlik ve 3 yenilgi alarak galibiyetle tanışamayan Çaykur Rizespor, 7'nci haftada sahasında konuk ettiği Fenerbahçe'yi 3-0 yenerek ilk galibiyetini almıştı. Fenerbahçe galibiyetinden sonra da yeşil mavililer, ligde oynadığı son 6 maçta yine 3 beraberlik ve 3 yenilgi alarak galibiyete ulaşamadı.

Lig tarihinin en kötü sezon başlangıçlarından birisini yapan Çaykur Rizespor son 6 maçta kalesini gole kapatamadı. Bunun yanında bu sezon oynanan 13 maçın 11'inde de kalesinde gol gördü. Yeşil mavililer bu sezon yediği 6 kafa golü ile bu alanda Atiker Konyaspor ile birlikte en fazla kafa topundan gol yiyen takım oldu.

İLK 15 DAKİKADA GOL SEVİNCİ YAŞAYAMADI

Çaykur Rizespor, bu sezon Süper Lig'de oynanan müsabakaların ilk 15 dakikasında Galatasaray ile birlikte gol sevinci yaşayamayan iki takımdan birisi oldu. Konuk ekip MKE Ankaragücü ise maçların ilk 15 dakikasında bulduğu 4 golle bu alanda zirvede yer aldı.

Ayrıca Çaykur Rizespor ile Ankaragücü bu sezon girdiği net pozisyonları gole çevirme konusunda yüzdesi en yüksek olan iki takım oldu. Yeşil mavililer yüzde 53 ile bu alanda birinci olurken, başkent temsilcisi yüzde 47 ile ikinci sırada yer aldı.

BURUK: FUTBOL GECESİNE ÇEVİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ

MKE Ankaragücü maçı öncesi Çaykur Rizespor teknik direktörü Okan Buruk şu değerlendirmelerde bulundu:

Cuma günü oynayacağımız Ankaragücü karşılaşmasında alacağımız 3 puanla 12 puana yükselirsek çok iyi olacak. O yüzden bu hafta da çok önemli. Taraftarın desteğine çok ihtiyacımız var. Cuma akşamını bir futbol gecesine çevirmek istiyoruz. Oyuncularımla elimizden gelenin en iyisini yaparak bundan önceki haftalarda kazanamadığımız 3 puanı almak için çalışacağız'

MUHTEMEL KADROLAR

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan - Jacub Brabec, Marwane Saadane, Mehmet Uslu, Orhan Ovacıklı - Ali Çamdalı, Koray Altınay, Fernando Boldrin, Aminu Umar, Braian Samudio - Vedat Muriç

Sakat: Musa Çağıran

Cezalı: Yok

MKE Ankaragücü: Korcan Çelikay - Yalçın Ayhan, Alihan Kubalas, Mehmet Sak, Tiago Pinto - Sedat Ağçay, Brice Dja Djedje, Youness Mokhtar, Alessio Cerci, Kubilay Kanatsızkuş - Mostapha El Kabir

Sakat: Johannes Hopf, Erdem Özgenç, Kenan Özer, Thievy Bifouma

Cezalı: Ricardo Faty

MAÇ BİLGİLERİ

Tarih ve Saat: 30 Kasım Cuma - 20:00

Stad: Çaykur Didi Stadyumu

Maçın Hakemleri: Fırat Aydınus, Serkan Ok (1. Yardımcı Hakem), Aleks Taşçıoğlu (2. Yardımcı Hakem), Serkan Çınar (4. Hakem)

Yayın: beIN SPORTS 2

PUAN DURUMU

8- Ankaragücü: 19 Puan (6G, 1B, 6M)

18- Ç.Rizespor: 9 Puan (1G, 6B, 6M)

Editör: Haber Merkezi