Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının bitimine 8 hafta kala Çaykur Rizespor düşme hattının içerisinde yer alıyor.

9 haftalık periyotta1 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan yeşil-mavililer 8 puan toplayabildi. İlk yarının son 8 haftasında zorlu bir fikstüre sahip olan ve bu 8 maçın 5'ini deplasmanda oynayacak olan Çaykur Rizespor'da teknik ekibin hedefi en az 20 puan elde etmek.

BURUK: FUTBOLDA NELERİN OLACAĞINI BİLEMİYORSUNUZ
Çaykur Rizespor teknik direktörü Okan Buruk, puan hesaplamaları yaparken ellerinde olmayan ve önceden kestiremedikleri bazı durumların yaşanabildiğini belirterek, 'Kalan maçlar için puan hesaplamaları yapıyoruz ancak futbolda nelerin olacağını bilemiyorsunuz.

Beklenmedik sakat ve cezalı duruma düşen oyuncularımız oluyor. Musa, ilk yarıyı kapattı, Umar'ın sakatlığı ve Samudio'nun cezası var. Bu tarz beklenmedik durumlar olabiliyor.

Biz ilk yarının sonuna kadar alabileceğimiz maksimum puanı almaya çalışacağız. Kalan maçlara ne kadar geniş ve tam kadro ile çıkarsak bizim açımızdan o kadar iyi olacaktır.Fikstüre bakıp zor veya kolay diyebiliyorsunuz ama zor fikstüren daha fazla, kolay fikstürden de daha az puan çıkartılabiliyor. Kalan 8 maçın 5 tanesini deplasmanda oynayacağız. Bizim hedefimizi 20'li puanları yakalamak. Bunun altına düşebilir, üstüne de çıkabiliriz.' dedi.

'KUPA'YI ÖNEMSİYORUZ'
Buruk, Çaykur Rizespor'un lig ve kupayı birlikte götürebileceğini belirtti. Takım olarak kupa maçlarına ciddiyetle çıktıklarını ve kupa maçlarının kendilerini lig için etkilemediğini söyleyen Buruk, kupa maçları hakkında şu değerlendirmelerde bulundu: 'Ligde kullanamadığımız bazı oyuncuları kupa maçlarında kullanmak bize fayda sağlıyor.

Türkiye Kupası'nda Maçlarının Hakemleri Açıklandı Türkiye Kupası'nda Maçlarının Hakemleri Açıklandı

Elimizde hem lige hem de kupaya çıkabilecek iki tane 11'imiz var. Kupayı önemsiyoruz. Ligle birlikte kupada da devam etmek istiyoruz. Maç oynamak oyuncular için çok önemlidir. Özellikle kupada oyuncularımızın performanslarını görüyoruz. Sakatlıklar ve cezalılar oluyor, onların yerini doldurmak için bu maçlar çok önemlidir. Kupada yola devam etmenin maddi olarak getirisi de var. Kulübün kasasına girecek olan her para bizim için önemli.

Editör: Haber Merkezi