Rize'de Tek Başına Yaşayan Kaç Yaşlı Var? Rize'de Tek Başına Yaşayan Kaç Yaşlı Var?

Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar, il divan toplantısında iktidara yüklenerek, 'yeniden gündeme getirilerek Cenevre'de masaya yatırılmak istenilmektedir. Yapılan görüşmelerde KKTC varlığı, toprakları, bağımsızlığı ve toprakları müzakere konusu edilmek istenmektedir. Rum kesimi AB üyesi olması nedeniyle AB görüşmelerde taraf konumundadır. Yapılan müzakerelerde KKTC ve Rum kesiminin birleşmesi dayatılmaktadır. Bunun altında KKTC' yi yok etme planları yatmaktadır.

Birleşme ile KKTC yok edilerek birleşmiş iki federe devlet arzulanmaktadır. Yine müzakerelerde toprak bütünlüğü, bağımsızlık ve Türklerin güvenliğinin sağlanmasına yönelik Türkiye' nin garantörlük hakkı da masaya yatırılarak Türk askeri adada işgalci pozisyonuna sokulmak istenmektedir.. 1974 yılında ada ikiye bölünmüştü. Bu bölünme neticesinde her iki tarafta karşılıklı yer alan Türk ve Rumların mal varlıkları sorunu sözde çözüme kavuşturuluyor bahanesiyle KKTC de bulunan Rumlara ait olduğu öne sürülen mal varlıkları KKTC den alınıp Rumlara ait olduğu öne sürülen mal varlıkları KKTC den alınıp Rumlara verilmek istenmektedir. Buna göre KKTC nin yüzde 7 toprağı Rumlara verilecek Oysa Kıbrıs bizim için hayatı öneme hayızdır. Ülkemizin güvenliği için Kıbrıs' ın mevcut durumu muhafaza edilmelidir. Yapılmak istenen İsrail' in güvenliğini sağlamaktır' dedi.

Başkan Kaçar, yapılan Anayasa değişikliği için parti olarak tekliflerini her ortamda dile getirdiğini belirterek, 'Bu değişiklikte Anayasa' nın kuvvetler ayrılığı ilkesi mutlaka muhafaza edilmeli dedik Oysa yapılan değişiklikle yasama, yürütme ve yargı arasındaki uyum ve denge bertaraf edilmektedir. Değişiklikle Cumhurbaşkanına Meclisi fesih etme yetkisi tanınmaktadır. Bu haliyle meclis üzerinde Cumhurbaşkanının baskısı olacağı aşikardır. Biz güçlü bir meclis olmalıdır diyoruz. Seçim barajı mutlaka kaldırılmalıdır. Bakanlar hakkında gensoru mekanizması mutlaka işletilmelidir. Yargı bağımsızlığı güvence altına alınmalıdır. Partili Cumhurbaşkanlığını kabul etmemiz mümkün değildir. Meclisin rahat ve baskılardan arınmış bir şekilde çalışabilmesi için sadece meclisin kendisini fesih etmelidir' dedi.
Kaçar, mevcut iktidarın 15 yıldır ülkeyi tek başına yönettiğini ifade ederek, ' Cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir hükümet bu şekilde uzun süre tek başına iktidarda kalamamıştır. Bu tarihi imkana rağmen mevcut iktidar milletimizin temel hiçbir sorununu çözememiştir. Başarısızlığa sürekli mazeretlerle örtmeye çalışmış, sorumluluğu devletin kurum ve kuruluşlarına atmayı tercih etmiştir.

Şöyle geriye dönüp baktığımızda AKP' nin ilk döneminde başarısılığın faturası dönemin Cumhurbaşkanı A.Necdet Sezer'e kesmişlerdir. O dönemde çıkartmak istedikleri kanunların çıkartılmasına dönemin Cumhurbaşkanının engel olduğunu ifade etmişlerdir.207 de yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanlığı na Abdullah Gül 'un getirilmesi için AKP ye desteği artırmıştır. 207 yılından sonra milletimizin temel sorunlarını çözemeyince başka bir mazeret bulunması gerekiyordu Bu mazerette mevcut anayasanın değiştirilmesi için daha fazla destek istediler. Milletimiz 2011 yılında da desteğini mevcut iktidardan esirgememiş daha da artırmıştır. 2011 yılından sonrada milletimiz iktidarın hiçbir sorunu çözemeyecğini anlayınca AKP ye desteğini çekmiştir. Bu aşamada artan terör olayları bahane edilerek milletimiz endişeye sürüklenerek milletimizden destek istenmiştir. 1 Kasım 2015 yılında yapılan seçimlerde milletimiz yine desteğini esirgememiş AKP yi tek başına iktidara getirmiştir.

Yine başarısızlığa bir kılıf bulunması gerekiyordu. Bu konuda pek mahir olduğunu bildiğimiz AKP bu kere de faturayı parlamento rejime kesmiş, milletimize başkanlık sistemini dayatmaktadır. Oysa Milli görüşün iş başına olduğu dönemleri hatırlatacak olursak ele geçen herfırsatta bütün imkanlar ülke ve millet menfaatı için seferber edilmiş, ülke baştan sona fabrıkalarla donatılmış, milli ve manevi seferberlik ilan edilmiş milletimiz rahat bir nefes almıştır. Ülkemizde ve dünyada yaşanan sorunların tamamı milli göürüşün iş başından uzaklaştırılmış olması nedeniyledir' dedi.

Editör: Haber Merkezi