Avcı: Uçak Seferi Olmayan Havalimanı Rekor Kıramaz Avcı: Uçak Seferi Olmayan Havalimanı Rekor Kıramaz

8 Mart Dünya Kadınları dolayısıyla düzenlenen Kadın Kolları Köy ve Mahalle Başkanları toplantısında konuşan AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

VESAYETÇİLER DEVLETİ MİLLETTEN KORUYOR
AK Parti Rize İl Başkanı Avcı, 'Ülke 4-5 başlı bir şekilde idare ediliyor. Bunun içerisinde en az yetki, milletin yetki verdiği ve millete hesap vermek zorunda olanlara tanımlanmıştır. Devleti milleten korumak için böyle kodlamışlar. Yetki sadece milletten alınacak, sorumluluk sadece millete karşı olacak. Getirdiğimiz sistemin özü budur.' Dedi.

YENİ SİSTEM CUMHURBAŞKANINA DAHA AZ YETKİ VERİYOR
İl Başkanı Avcı, 'Mevcut Cumhurbaşkanının yetkileri, bizim taslakta öngördüğümüz yetkilerden daha fazladır. Yeni sistemde daha az yetkiler tanımlanmıştır. Bu sistem esas itibariyle Recep Tayyip Erdoğan'a zaten gerekli değildir. Bu sistem Recep Tayyip Erdoğan gibi liderler sayesinde açıklarını kapatabiliyor. Önemli olan Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra daha sıradan liderler geldiği zaman sistem ve ülke kendi kendini idare edebiliyor mu? Ülkenin kalkınmasına katkı sağlayabiliyor mu? Önemli olan konu budur. Recep Tayyip Erdoğan gittikten sonra bu memleket kendini nasıl idare edecek? Esas o zaman Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bize lazımdır.' Dedi.

KADINLAR EN NADİDE YERE SAHİP
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kadınlara ve gençliğe verdiği öneme değinen İl Başkanı Avcı, 'Hiç kimsenin Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanı olabileceğine inanmadığı bir dönemde kadınlarımızın ve kadın kollarımızın faaliyetiyle belediye başkanlığını kazanmış olduğunu gördük. O günden bu güne kadar kadınlar bu partinin en nadide yerinde oldular' diyerek bütün kadınların kadınlar gününü tebrik etti.



SEMA YAĞCITEKİN: 'KADINLAR OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ'
AK Parti Rize İl Kadın Kolları Başkanı Sema Yağcıtekin, 'Mevcut sistemin ülkenin refah ve kalkınma yolunda engeller taşıdığı bilinen bir gerçektir. Yeni sistem ise terörle daha etkin bir mücadeleyi beraberinde getirecek, yönetimde ve ekonomide istikrarın ve hızın garantisi olacaktır. Bizler kadınlar olarak savaşlardan, istikrarsızlıklardan, yoksulluklardan en çok etkilendiğimiz gerçeğini unutmadan, istikrar, istikbal ve istiklal için yol almak durumundayız. Hepimizin ortak çabası Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini ülkemize kazandırmak olmalıdır' dedi.

Editör: Haber Merkezi