AK Parti'de Ramazan Bayramı sonrası başlayacak seçim sürecinde en çok merak edilen konu teşkilat kademelerinde nasıl bir değişikliğe gidileceği oldu. Bazı isimlerin görevi bırakacağı, bazı teşkilat yöneticilerinin yerine ise yeni isimlerin geleceği AK Parti'de Rize İl Başkanlığı için karar verildi.

AK Parti Genel Merkezi, Rize İl Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Muhammed Avcı ile yeni dönemde devam kararı aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, 'Rize'de il başkanlığı anlamında bir arayış yok. Delegelerin ne diyeceği önemlidir ama genel merkezin ve bizlerin kanaati il başkanımız Muhammed Avcı ile devam etmeyi arzuluyoruz.' dedi.

Rize’de Bıçaklı Kavgada Kan Aktı Rize’de Bıçaklı Kavgada Kan Aktı

AYAR, KONGRE SÜREÇLERİNİ DEĞERLENDİRDİ
AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, AK Parti'deki kongre süreçlerine ilişkin Rize Gündem Gazetesi'ne değerlendirmelerde bulundu. AK Parti'nin kongre süreçlerinin kurulduğu günden itibaren çok iyi yönettiğini ifade eden Ayar, 'Kongre süreçleri partilerin yıprandığı güç kaybettiği süreçler olarak akıllarda kalmıştır. Ama AK Parti'de bu hep tersine olmuştur. Kongre süreçlerinde kısmen yenilenmeler, takviyeler olmuştur. Kongre süreçlerinden hep güçlenerek çıkmış teşkilatlar olmuşuzdur. Yine aynı şeyler olacak. Belki takviyeler olacak, belki tecrübelilerle yeni taze kanları birleştirerek daha güçlü bir teşkilat olarak yola devam edecektir. Bu süreç Ramazan Bayramından sonra başlayacaktır. Şimdi Olağanüstü Kongre ile Cumhurbaşkanımız partinin başına gelecek bu bize ayrı bir güç katmış olacaktır. Ondan sonra olağan kongre süreçleri başlayacak. Delege seçimleri, ilçe kongreleri ve il kongrelerinin ardından genel merkez kongreleri yapılır. Bu süreci başarılı bir şekilde götüreceğiz.'

AVCI İLE DEVAM ETMEYİ ARZULUYORUZ
Rize il başkanlığı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ayar, 'Rize ile ilgili de belli olan bir konu var. Rize'de il başkanlığı anlamında bir arayış yok. Delegelerin ne diyeceği önemlidir ama genel merkezin ve bizlerin kanaati il başkanımızla devam etmeyi arzuluyoruz. İlçelerle ilgili bir değerlendir5me ise henüz yapılmadı. O değerlendirmelerde önümüzdeki süreçlerde yapılacaktır.' İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi