Rize'ye Modern Ruh Sağlığı Hastanesi Kuruluyor Rize'ye Modern Ruh Sağlığı Hastanesi Kuruluyor

Gurubun oynadığı 6 maçta bir yenilgi bir beraberlik ve 4 galibiyet alarak gurubu ikinci sırada tamamlayan Çaykur Rizepspor, gurubunu lider tamamlayan Şanlıurfaspor'a konuk oluyor.

Türkiye Kupası'nda bir önceki sezon, kupayı müzesine götüren Galatasaray'a yarı finalde elendiklerini anımsatan Aykut Ferah, 'Rize'ye Avrupa heyecanı yaşatmak istiyoruz. Bunu geçtiğimiz sezon yarı finalde elenerek elimizden kaçırdık. Bu sezon artık sonuna kadar taşımak için çaba göstereceğiz. Türkiye Kupası, Avrupa'ya açılan en kolay kapı ve bu sene bu kapıdan geçmek istiyoruz. Bu bilinçle kupada mücadele içerisindeyiz' ifadelerine yer verdi.

RİZESPOR'DA İKİ EKSİK
Şanlıurfa GAP Arana Stadyumunda bugün saat 18.30'da başlayacak mücadeleyi hakem Alper Ulusoy yönetecek. Çaykur Rizespor'un maça tam kadro çıkması beklenirken kart cezalısı Saadane ve hafif sakatlığı bulunan Süleyman Koç kafilede yer almadı.

RİZESPOR KUPADA AVRUPA'YI HEDEFLİYOR
Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda yarın deplasmanda Şanlıurfaspor ile mücadele edecek Çaykur Rizespor'da, kulüp basın sözcüsü Aykut Ferah, kupanın Avrupa mücadelesi için en kısa yol olduğunu ve bu sene bu heyecanı yaşamak istediklerini söyledi.
Rakipleri Şanlıurfaspor'un, iki Süper Lig ekibinin bulunduğu gruptan lider çıkmayı başardığını hatırlatan Çaykur Rizespor Kulüp Basın sözcüsü Aykut Ferah, 'Zor bir mücadelenin bizi bekliyor. Amacımız Şanlıurfaspor deplasmanında turu geçmek ama kolay olmayacağını biliyoruz. Rakibimiz son derece iyi işler yapmış ve bunu bizim maçta da sürdürmek isteyeceklerdir. Sahada iyi mücadele edip sabırla istediğimizi almak için çalışacağız' diye konuştu.

RİZESPOR OMURGAYI AFRİKA'DAN OLUŞTURDU!
Çaykur Rizespor'un saha içi dizilişinde iskeleti Afrika kıtasından oluştu.
Son yapılan Igıebor ve Edomwonyi transferi sonrası kaleci Diallo, stoper Oboabona, santrafor bölgesi Kweuke ile bu bölgeyi 'karartan' yeşil – mavili ekip böylece saha içi dizilişinde omurgayı Afrikalı oyuncularla kapatmış oldu. Çaykur Rizespor'un ligin ikinci yarısında iyi bir grafik çizmesi bekleniyor.

RİZESPOR TARAFTARI BAŞARI BEKLİYOR
Ocak ayı transferini Süleyman Koç, Edomwonyi ve Nosa Igıebor'i alarak kapatan Rizespor takımında gözler 12 numaraya çevrilirken, taraftarların bu transferler için sosyal medyada yaptığı yorumlarda oldukça umutlu oldukları gözlendi. Uzun bir süredir aradığı 10 numaraya yerine daha çok 8 numara pozisyonunda görev yapabilen Nijeryalı Igıebor için ' Çok iyi transfer ' diyen Rizesporlu taraftarlar; 'Bu oyuncu İspanya liginde Barca ve Real'e karşı oynamış, la ligada boy göstermiş bir oyuncu. Ayrıca geldiği takım Tel Aviv'in UEFA Kupa maçlarında ortaya koyduğu performans ve İnter karşısında sergilediği oyun ortada. Mutlaka Rizespor'a katkı sağlayacaktır' ifadelerini kullanırken, ikinci devre oynanacak olan kritik maçlarda takımlarının yanına 12. Adam olarak yer alacaklarını dile getirirken, bazı yeşil – mavili taraftarlar ise yapılan transferlerin yeterli olmadığını savunarak ; 'Rakip takımlar çok daha güçlendi. Yönetim devre arası transferinde risk aldı. Daha kaliteli oyuncular takıma kazandırmaları gerekiyordu. Hikmet hoca 3 kral oyuncu alacağız demişti, ama gelinen noktada bir tanesi bile bize iş görecek cinsten değiller' ifadesini kullandılar

Editör: Haber Merkezi