Milletvekili Hasan Karal, AK Parti Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelerek Rize, ülke gündemi ve referandumla ilgili sohbet etti. Öğretmen evinde gerçekleştirilen toplantıda Milletvekili Karal ve Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeleri sohbet ederek, partiyi Rize'de kurdukları ilk günleri, o günkü Türkiye'nin şartlarını ve bugünkü gelinen noktayı değerlendirdiler.

Milletvekili Karal AK Partinin Rize'deki kuruluş yıllarını hatırlatarak, 'Kurucu genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye'nin aydınlık geleceğinin temellerinin atıldığı o zor günlerde ilçe ilçe, mahalle mahalle, köy köy gezdiniz. Davamızı ve geleceğimizi anlattınız. O günlerde bugün ki gibi imkanlar yoktu. Ama sizler bunu asla bahane etmediniz ve canla başla çalıştınız. O günlerde verdiğimiz mücadele sonrasında liderimiz Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye hızlı bir yükselişe geçti ve her alanda kalkınma hamleleri gerçekleştirdi. Ülkemizde ve ilimizde hayal edilmez yatırımlar ve reformlar gerçekleştirildi. ' dedi

Milletvekili Karal 16 Nisanda yapılacak referanduma değinerek, AK Parti iktidarıyla gelen siyasi istikrarla ülkemizde yapılan yatırımlar ve reformlar ortada. Daha düne kadar memuruna maaş veremeyen, milli gelirinin çoğunun faize veren bir ülke iken bölgesinde söz sahibi, devasa yatırımlar gerçekleştiren, dış borçlarını ödeyen, kendi tankını ve tüfeğini yapan bir ülke konumuna geldik. Tüm bu kazanımlar kuşkusuz siyasi istikrarla birlikte geldi. İşte bizler 16 Nisan'da yapılacak referandumla birlikte gelecek olan Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nde ülkemizde koalisyon dönemine son vererek siyasi istikrarın kalıcı olarak sağlanmasını istiyoruz.' dedi
Avrupa'nın evet korkusunu milletimiz iyi görmeli.

Trafik Şube Müdürü Özkan, Emekli Oldu Trafik Şube Müdürü Özkan, Emekli Oldu



Milletvekili Karal referandumla ilgili Avrupa devletlerinin de tutumuna da değinerek, ' Sözde demokrasi ve düşünce özgürlüğü savunucusu Avrupa'nın iki yüzlülüğünü görüyorsunuz. Bakanlarımızın ülkelerinde konuşmalar yapmasını engellemek için her türlü çirkinliği yapan Avrupa'nın evet korkusu bir kez gözler önüne seriliyor. Bölgesinde güçlü bir Türkiye istemeyen Avrupa evetle birlikte ülkemizin kazanımlarını bilerek bunu önlemeye çalışıyor. Hemşerilerimiz yaşanan bu olayları iyi okumalı.

Avrupa'nın evet'ten ne kadar korktuğu ortadadır. Terör örgütlerine her türlü eylem ve gösteriye izin veren Avrupa'nın bizim bakanlarımıza yaptıkları uygulamalar kabul edilemez. Delirmişçesine ve şuursuzca hareket etmeye başladılar. Bütün bunların tek bir sebebi var. Türkiye'nin büyümesini ve güçlenmesini istemiyorlar. Bunun içinde faşist ve anti demokratik uygulamalarla bizleri durdurmaya ve Avrupa'da yaşayan hemşerilerimizle bir araya gelmemizi engellemeye çalışıyorlar. Ama milletimiz bu iki yüzlü Avrupa'ya sandıkta evet diyerek cevabını verecektir. ' dedi.

Editör: Haber Merkezi