Baroda birlik grubu olarak seçim beyannemesini açıklayan Avukat Ümit Peçe, şu ifadelere yer verdi.
'Değerli meslektaşlarımız; -Başta mesleğe yeni başlayan meslektaşlarımız olmak üzere tüm mesleki sorunlarla etkin mücadele, - Meslektaşların mesleki kapasitelerini geliştirme olmak üzere 2 temel üzerine baromuzu yeniden inşa edeceğiz. Meslektaşlarımızın ideolojik fikirlerine, kimliklerine bakmadan insan onuruna yaraşır muamele görmeleri için çalışacağız. Birlikte hareket ettiğimiz arkadaşlarımız siyasi ve ideolojik ön yargılardan arınmış ehil ve liyakat temelleri üzerine şekillenmiş meslektaşlardan oluşmaktadır. Şu an baromuza mensup 117 avukat mevcuttur. Çözüm bekleyen birçok mesleki sorunumuz var. Meslektaşlarımızın mesleki alanda kapasitelerinin uzmanlar vasıtasıyla geliştirilmesine, daha fazla dayanışma içinde olmasına, sosyal ve kültürel alandaki faaliyetlerle üyelerin ve çalışanlarının rahat bir ortama kavuşmasına ihtiyacımız var. '



İŞTE 17 MADDEDE TEMEL İLKELER

1) Oluşturacağımız komisyonları ve baro faaliyetlerini aktifleştireceğiz, Oluşturulan yeni ekip; çalışmasını, ziyaretini, TV programını, seminerini, konferansını, basın açıklamasını dahil her türlü faaliyetini bizzat kendisi yapmalı ve bu hususta yönetim olarak tam destek olunmalıdır.

2) Güçlü ve etkili bir mesleki sorunlar komisyonu kuracağız. Mesleki sorunlar komisyonuna, bağımsıza yakın geniş yetki alanı tanıyıp, sorunlu alanlarındaki kişi veya kurumlara karşı yönetimin de aktif ve olumlu destekleriyle öncelikle uyarma, doğru ve hukuki olanı öğrenme temelinde lobi faaliyetleri ile meşru yöntemleri etkili ve kararlı bir şekilde hayata geçirebilmelerine olanak sağlayacağız.

3) Yönetim ve meslektaşlar arasında aktif iletişimi geliştirip, hesap verilebilirliği sağlayacağız. İnternet sayfamız şeffaf ve ilgili meslektaşlarımıza hesap verebilecek şekilde yenilenecektir. Öncelikle meslektaşlarımızın güncel konuları tartışabileceği, dijital ortamda da şikayette bulunabileceği zemin oluşturulacaktır, Meslektaşlarımızın ve vatandaşların başvurularının dijital ortamda evrak kaydı yapılıp, yönetim kurulu ilk toplantısına konunun getirileceğini, başvuru numarası üzerinden hangi yönetim kurulu üyesinin takip ettiğini ve akıbetini öğrenebileceği bir alan oluşturulacaktır. Baro bülteni / e bülten ve baro dergisi düzenli periyotlarla çıkarılacaktır. Meslektaşların çalışmalarının etkin paylaşımı önemsenecektir.

4)Yönetim kurulunun gündemi, toplantıya katılan yöneticiler, yönetici katılmamış ise nedeni, alınan kararlar ile yapılan başvurular yönetim kuruluna getirilmemiş ise bunun sebebini doğrudan tüm üyeler görebilecektir.

5) Baroyu ilgilendiren temel konularda görüş farklılıklarının çok olması halinde tüm üyelerin cep telefonlarına ve e- posta hesaplarına gönderilecek kısa mesajlar ve elektronik postalar yoluyla görüş sorulup, temayül yoklaması yapılacak, bu şekilde kritik konularda üyelerin karar alma süreçlerine aktif katılımı sağlanacaktır.

6) Başkanın, yönetim kurulunun, komisyon ve merkezlerin ve bunların temsilcilerinin görüşlerine önem vererek, kararları istişare ile alacağız.

7) Genç meslektaşlarımıza pozitif ayrımcılık yapacağız. Gerek iş akışı, gerekse Adli Yardım Komisyonu görevlendirmelerinde genç meslektaşlarımıza daha fazla dosya devri sağlanacaktır.

8). Ekonomik durumu iyi olan meslektaşlarımızın yeni başlayan meslektaşlarımız için oluşturacakları komisyon marifetiyle, dosya - iş-dava göndermesini tavsiye edeceğiz.

9) CMK kapsamında ödenen ve günümüz koşullarında, yapılan hizmetin niteliğine göre komik sayılabilecek soruşturma ve kovuşturma ücretlerinin yükseltilmesi için diğer illerdeki barolarla güç birliği yaparak etkili lobi çalışmaları yürüteceğiz.

10) Meslektaşlarımızın yeşil pasaport alabilmeleri için Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliği nezdinde gerekli girişimlerde bulunulacaktır.

11) Haksız rekabetin önlenmesi, Baromuzun oluşturacağı tavsiye avukatlık ücreti tarifesine uyulması için bir komisyon kurarak çalışmalar yürüteceğiz.

12) Meslektaşlarla dayanışma komisyonunu kuracağız. Mesleğe yeni başlayan her meslektaşımız mutlaka ziyaret edilecek ve tanışılacak, sorunlarının çözümü konusunda çalışmalar yapacağız.

13) Kamu avukatlarının sorunlarını çözmek için çalışacağız Kamu avukatlarının aleyhlerine düzenlendiğine inandığımız özlük hakları, statü, teftiş ve denetleme, ek gösterge, ek ödeme ve tazminat, makam ve temsil tazminatı, vekalet ücretindeki limit ve bütçeye gelir kaydedilmesi, harcırah ve yol giderleri, derece yükselmesi, tabi olunan yasal mevzuat, baro aidatı (kurumlarının ödemesi) ve kesenekleri ile ilgili sorunların çözümlenmesi için ilgili birimlerle gerekli girişimleri yapacağız.

15) Baro Eğitim Birimi kurarak eğitimi sürekli hale getireceğiz. Eğitim çalışmalarımızda Türkiye Barolar Birliği ve üniversitelerle ortak projeler yapıp, tecrübe ve uzman desteği ile maddi olanaklar sağlayacağız. Bunlar dışında -konu bazlı- kurum ve kuruluşlarla da ortak projeler geliştirileceğiz.

16) Sosyal, sportif çalışmalar ile kültürel gezi ve programları artıracağız. Bölge Baroları arasında yapılan spor faaliyetlerini ilimizde yaparak mensuplarımız arasındaki kaynaşmayı artıracağız.

17). Baromuza daha kapasiteli ve daha gözde bir yerde sosyal tesis binası kazandırmak için Türkiye Barolar Birliği ile gerekli temasları yapacağız. Sosyal ve sportif etkinliklerle, yarışma, tanışma, kaynaşma, birbirini anlama olanakları sağlanacaktır.
Seçimlerin özelde ilimize genelde ülkemize hayırlar getirmesini temenni eder saygılar sunarız.

Çay Sevdalısı Esnaf, Polisten Kaçan Şüpheliyi Böyle Yakaladı Çay Sevdalısı Esnaf, Polisten Kaçan Şüpheliyi Böyle Yakaladı

Editör: Haber Merkezi