Atatürk heykelinin valilik önündeki tören alnına taşınması tartışmalarına katılan Ayar, Başkan Kasap'ın taşıma dönemi sürecini iyi yönettiğini belirterek 'Kamyonun üzerine taşınması hoş bir görüntü olmadı. Aslında o görüntünün yayınlanması da hoş olmadı. Neticede kamyonla taşınacaktı kucağa alınıp taşınacak hali yoktu. Çok saygılı ve itinalı bir çalışma yapıldı. Belediye başkanımızda o dönemi güzel yönetti. Her hangi bir sorun yok. Süreci art niyetsiz takip eden arkadaşlar bu süreci yönetenlere teşekkür etmesi lazım.' dedi. Ayar, meydana şehitler anıtı yerine şehitler köşesi yapılmasını ve köşenin içerisinde Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün de Rize ile özdeşleşmiş figürlerine yer verilmesi önerisinde bulundu.

AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar Şehir hastanesi için çeşitli yerlerin ön görüldüğünü belirterek ' Hastane yeri için siyaset yapılmamalı, Rize'de herkesin memnun olacağı bir yer olmalı' dedi. Son günlerde tartışılan şehir hastanesi yeri ile ilgili açıklamalarda bulunan Ayar, 'Hastane yapmanın kriterleri var. Hastane için bazı ölçüler var, bu ölçülere mutlaka uyulmalı. Siyasetten uzak bir şekilde kriterler ortaya konmalı. Yeni hastane devlet ve araştırma hastanesi ile ortak çalışabilmeli' dedi.

BAŞKAN KASAP HEYKEL TAŞIMA SÜRECİNİ İYİ YÖNETTİ
Ayar, Atatürk heykelinin valilik önüne taşınması ile ilgili tartışmaların sorulması üzerine ise 'Daha önce valilik, adliye, jandarma ve tüm kurumlar meydan çevresindeydi. Doğal olarak Atatürk heykeli de oradaydı. Bu kurumlar taşındı ve en uygun yer Valilik önü olarak düşünüldü. Meydan projesi ile başlayan inşaatın ortasında heykelin durması doğru değildi. Aynı zamanda meydanda yapılan resmi törenler de şehir trafiği felç olmaktaydı.' dedi.

'Neticede kamyonla taşınacaktı kucağa alınıp taşınacak hali yoktu.'
Meydan inşaatının başlamasıyla birlikte heykelin resmi törenlerin yapılacağı Valilik önüne taşındığını belirten Ayar,'O meydan tekrar aynı işlevle devam etseydi heykel orada durabilirdi. Ama meydanın işlevi değişti ve resmi tören alanı valilik önü oldu. Dolayısıyla heykelinde valilik önüne taşınması gerekiyordu. Kamyonun üzerine taşınması hoş bir görüntü olmadı. Aslında o görüntünün yayınlanması da hoş olmadı. Neticede kamyonla taşınacaktı kucağa alınıp taşınacak hali yoktu. Müteahhit ve diğer yetkililer çok saygılı ve itinalı bir çalışma yapıldı. Belediye başkanımızda o dönemi güzel yönetti. Her hangi bir sorun yok. Süreci art niyetsiz takip eden arkadaşlar bu süreci yönetenlere teşekkür etmesi lazım. Bu kadar yazılıp çizilmesine rağmen ben Rize milletvekiliyim beni kimse arayıp sormadı. Bu bile bu olayın ne kadar art niyetli olduğunu göstergesidir. Bu arada Mehmet Bekaroğlu'na da teşekkür ediyoruz.'

MEYDANA YENİ ANIT ÖNERİSİ
Ayar, meydana 15 Temmuz diye ayırmadan şehitler anıtı adı altında bir anıt konulacağını belirterek 'Devasa bir anıt yapılmadan bir şehitler köşesi yapılarak şu şehit bu şehit değil şehitler köşesi yapılmalı. Hatta içerisinde Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Rize ile ilgili söylem ve çalışmalarını içeren bir bölümde olmalı şeklindeki görüşümü Başkan Kasap'a ilettim.' dedi.

Rize'de Tartışmadan Sonra Cinayet! Rize'de Tartışmadan Sonra Cinayet!

Kaynak: Rize Gündem Gazetesi

Editör: Haber Merkezi