Rize Kendirli fatih ortaokulu öğrencilerinden Ömer Uzun Yeşilay tarafından 'Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek' projesi kapsamında düzenlenen bağımlılık konulu yarışmada yazdığı şiirle birinciliği kazanmış fakat İstanbul da düzenlenen ödül törenine uçağının rötar yapması dolayısıyla katılamamıştı. Bunun üzerine Ödül töreninde yer alan AK Parti Rize milletvekiline Ömer Uzun'un ödülü verilmişti. Milletvekili Ayar'da bugün Ömer Uzun'u okulunda ziyaret ederek 5 bin TL değerindeki birincilik ödülü ve plaketini kendisine takdim etti.

Avcı’dan Sevenlerine Acı Haber Avcı’dan Sevenlerine Acı Haber



Milletvekili Ayar konuyla ilgili yaptığı açıklama da,' Geçen Cuma günü bir başka vesile ile İstanbul'da Rize Yeşilay şube başkanımız Harun Mertoğlu'yla birlikteydik. Bizim programlarımız bittikten sonra Harun bey bana 'Yeşilay merkezinde bir programımız var, beraber gider miyiz?' dedi. Ve beraber gittik. Orada böyle bir yarışmanın organize edildiğini ve Ömer kardeşimizin birinci olduğunu öğrendim. Herkes anons ediliyor çıkıyor hediyesi ve plaketleri veriliyor. Uçağın rötar yapması dolayısıyla Ömer kardeşimiz gelememiş. o anda spontane bizim orada olmamız dolayısıyla en uygun sizin almanız olur dediler ve ödülü Rize milletvekiline verelim dediler. Ve ödülü bize verdiler. Ödül töreninde de Rize'ye gittiğimde Kendirliye bizzat gideceğimi ve sizden aldığım bu hediyeleri ve plaketleri kendilerine teslim edeceğim dedim ve bugün buradayız. Kendisini almış olduğu bu birincilikten dolayı tebrik ediyorum.' dedi

Kendirli Fatih Orta Okulunda düzenlenen ödül törenine Milletvekili Ayar'ın yanı sıra Kendirli Belediye Başkanı Alaattin Serdar, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kalender, Yeşilay Başkan Vekilli Hasan Türüt ve okul öğretmenleri katıldı. Ömer uzun yazdığı şiirle önce Türkiye Rize genelinde sonrada Türkiye genelinde birincilik kazandı. Ödül töreninde Ömer Uzun'a 5 bin TL değerindeki birincilik ödülü ve plaket verilirken sınıf öğretmenine de plaket verildi.

Editör: Haber Merkezi