Aybar;' Dacıa, çok tutulan, çok sevilen bir başarı hikayesi. İnsanlar Dacıa otomobil aldığında verdiği paranın karşılığını aldı. Çok sağlam , çok güvenilen ve çevre dostu otomobillerin başında Dacıa geliyor' dedi.

Taksi Şoförünün Cinayet Zanlısı Tutuklandı Taksi Şoförünün Cinayet Zanlısı Tutuklandı

Reno Genel Müdürü İbrahim Aybar, Dacıa'nin Türkiye de oldukça tutulan bir araç olduğunu belirterek ' Dacıa'yı Kaçkarlar da denedik, Dizel ve Benzinli olarak ürettiğimiz yeni ürünümüz yakıtta tasarruf ettiği gibi, Manuel ve otomattık vites olarak üretildi' dedi.

Dacıa tarafından üretimi yapılan yeni otomatik vites araçlar Kaçkar dağlarında denenerek tam not aldı.

Rize Reno servisinde Ali ve İsmail Atılgan ile birlikte Gazeteciler ile bir araya gelen Renoault Genel Müdürü İbrahim Aybar gazetecilerin yeni piyasaya sürülen araç hakkında sorularını cevapladı. Aybar ' Türkiye'de çok tutulan Dacıa markası yeni bir ürün ile piyasaya girdi, bu aracın Benzin ve Dizeli olmak üzere iki ürünü piyasaya çıktı, Otomobili Kaçkar dağlarında deneme yaptık ve bölgede tutulacağından eminiz. Manuel ve otomatik vites olarak üretilen araçlar Dizel de 100 km de 3,8 litre, Benzinli ise 100 km de 5 litre benzin yakmakta. Çevreci bir motora sahip olan araç elektronik aksam ile donatıldı. Şu an Türkiye pazarında yüzde 4 olan ve ülke genelinde 8 inci sırada bulunan Dacıa nin sürücüler tarafından tercih edileceğini düşünüyoruz. Sene sonu Pazar payımızın yüzde 7 veya 6 lara çıkacağını düşünmekteyiz' dedi.

Yıl sonunda yeni sürpriz

Yılsonunda yeni bir ürün ve sürpriz bir ürün ile tüketicilerin karşısına çıkacaklarını belirten Aybar ' Benzinli araçlarımızın fiyatı 46 bin Tl, Dizel ise 54 bin TL dolayında satılmakta, emsal firmalar 64 dolayında satış yaparken biz fiyatlarda ekonomik davrandık. Türkiye pazarının ilk 3 ayda düşüş yaşamasından sonra yeniden toparlandı ve önceki yıl oranını yakaladı, ülkemizde yılda 900 bin araç satışı yapılmakta. Pazar yavaş yavaş toparlanmakta' dedi.

'Sürücüsüz Araçlar Geliyor!'

Türkiye de huzur ve güven ortamının artması ile Türkiye'nin çok daha hızlı büyüyeceğini belirten Aybar ' Dileğimiz huzur ve güven ortamının kısa sürede sağlanması, Dacıa olarak ülkemizde iddialıyız. 45 yıldır Reno Türk insanına hizmet vermekte, Neden tercih edilelim sorusunun en büyük cevabı bu ve 1971 yılından beri ülkemizde araç sektöründe hizmetimiz var. Yine ülkemizde ciddi istihdam yaratan bir firmayız. Bir iki yıl içinde artık araç kendini yönlendirecek ve şerit değişimini kendisi ayarlayacak. 3-4 yıl içinde ise sürücüsüz araçlar piyasaya görmeye başlayabiliriz' dedi.

Otomotiv Satışları İyi Gidiyor

Türkiye otomotiv pazarı geçen yıl olduğu gibi iyi gidiyor diyen Aybar;'Ben geçen sezonda aynı şeyleri söylemiştim. Filo ağırlıklı satışlar devam ediyor. 900 Bin üzerine satış bekliyoruz. İlk iki ay düşüş olabilir ama mart ayından sonra toparladık. Yeni modellerle kapasite artışı olacak ve Türkiye'ye daha çok döviz getireceğiz. ' dedi.

'Rakipler Güçlü Olsun'

Türkiye'de çok güçlü otomotiv markaların bulunduğunu dikkat çeken Genel Müdür Aybar;' Ne kadar güçlü firmalar olursa bizim için o kadar iyidir. Bütün markalar rakibimizdir ama bizi ayakta tutan budur. Çok daha çalışmamızı sağlıyor. Dünya'da ilk 10 markaya baktığımızda hepsi birbirinden rekabet içinde. Bizde bu rekabete hazırız ve Türkiye açık bir pazar' ifadelerini kullandı.

'Yerlinin Yerlisi Mümkün'

Yerli bir marka, milli bir otomotiv üretmek elbette mümkün diyen Aybar;' Yerli marka arzusunu saygıyla karşılıyor ve doğru olduğunu belirtiyorum. Tek sıkıntı kime kaça satacağız? Çok rakip var, çok çeşit var. Bunlar kolay şeyler değil, Türkiye açık pazar ve her marka buraya giriyor. Yer bulmak çok zor, inşanlah en kısa sürede bunuda çözeriz' şeklinde konuştu.

Ali Atılgan ' Karadeniz de tuttu'

Ford ve Reno servisi Yönetim Kurulu başkanı Ali Atılgan ise Dacıa nin bölgenin yapısına uygun bir araç olduğunu belirterek ' Reno ve Dacıa 4 yıldır çift rakamları zorlamakta, Reno ve Dacıa Rize 'de son yıllarda hızla büyümekte. Parça sorunu olmayan araçlar bölgemizde oldukça dayanıklı araçlardır' dedi.

Editör: Haber Merkezi