Hakkında alınan karar ile Toki tarafından yapılacak olan Kentsel dönüşüm projesinin, ilçede hizmet veren esnafı mağdur edip etmeyeceği soru işareti.

Rize'de Bu Elektrik Direği Hırsıza Davetiye Çıkarıyor Rize'de Bu Elektrik Direği Hırsıza Davetiye Çıkarıyor

AYDER BOZULDU SÖYLENTİLERİ TAMAMEN KASITLI
16 Şubat 2017'de İstanbul Toki hizmet binasında yapılacak olan ihale ile yıkım kararı alınan 158 yapının yıkılması düşünüldüğü, ancak Ayder'e gelen turist sayısının yüzde otuzunu karşılayabilen kapasitesinin dahada azalacağı ve Ayder turizminin zarar göreceğini dile getiren bölge esnafı '' Ayder için kasıtlı olarak oluşturulan aldatıcı bir kamuoyu ile Ayder bozuldu söylentileri Ayderimize zarar verdi ,vermeye de devam ediyor. Bu konuda yetkililerimizin ikna edici açıklamasını bekliyoruz.'' dedi.

AYDER VE DAVOS KIYASLANMALIDIR
Yaylada kaçak ve ruhsata aykırı olduğu gerekçesiyle 158 bina için yıkım kararı olduğunu ifade eden il genel meclis üyesi Cemil Kus, 'Özendiğimiz Davosla kıyasladığımızda görünüm itibarıyla Ayder çok daha doğal bir görüntüye sahip.Bölgede turizmin hızlanması ve gelişmesi özellikle son 10 sene içinde oldu. Koruma amaçlı imar planı sürekli geciktiğinden bu gelişime ayak uydurulamadı ve gerekli altyapı bitirilemedi. Bu süre zarfında bölge insanı oluşan talebi karşılamak için oteller yaptılar. Doğrusunu söylemek gerekirse bu otellerin çoğu doğaya uygun. Ama mevzuata aykırı bulunduğundan sit kurulu kararıyla hemen hemen hepsine yıkım kararı çıktı ve hapse girenler de oldu. Ayder şu anda ziyarete gelen toplam turistin %30 unu karşılayabiliyor. Bölgedeki yatırımcılara mağduriyet yaşatmadan bir çözüm yolu bulunmalıdır.Şuanda toplam bina sayısı 260. Yıkıma konu olacak bina sayısı 158 ki bunların çoğu otel. Bu 158 bina sahibine bir alternatif göstermemiz gerekiyor.' dedi.

İMAR PLANLARI YETERSİZDİR
Ayder'de önceden yapılan imar planlarının yetersiz olduğunu dile getiren Kus, şöyle devam etti: 'Bölge Fırtına vadisi başlangıcından Ayder yaylasının sonuna kadar gelişigüzel sit alanı ilan edilmiş. Bölgedeki tapulu arazilerin yüzde 95'i imara kapalı .Mevcut kurumlar arasında yaşanan karmaşa nedeniyle bölgemiz bu duruma gelmiştir. Fırtına vadisi ve Ayder Yaylası tüm bölge için çok önemli ve iyi değerlendirildiğinde Dünya çapında ciddi bir potansiyele sahip. Ayder, bölge turizminin gelişim bölgesi ve termal turizmin de merkezidir. Ayder'e yapılacak olan küçük hamleler ile Ayder'de mağduriyet yaşanmadan gerekli önlemler alınabilir.' dedi.

Editör: Haber Merkezi