Ayder`de O Çirkin Görüntüler Bir Daha Yaşanmayacak

Ayder`de O Çirkin Görüntüler Bir Daha Yaşanmayacak

  • 0
  • 0

Turizm Merkezi, Belediye Mücavir Alanı, Milli Park, SİT alanı ve son olarak da Kültür ve Turizm Koruma Gelişim Bölgesi ilan edilen Rize’mizin dünyaca ünlü Ayder Yaylası denilice akla gelen meşhur düzlüğü geçen yıl otoparka döndürülmüştü.

Ayder Yaylası’nda ortaya çıkan bu manzara görenleri hayrete düşürdü. Yaylanın doğal güzelliğini yansıtan alan otoparka dönüştürülerek araç işgaline açıldı. Tüm kesimlerin tepkisini çeken bu çirkin görüntü Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ı da kızdırdı. Vali Bektaş, geçen yıl yaptığı  açıklama ile “Buna müsaade etmem. Gerekeni yapacağız.” demişti. Vali Erdoğan Bektaş’ın talimatı ile o çirkin görüntünün bu yıl yaşanmaması için önlem alındı. Ayder Yaylasının düzlüğüne giriş yapılan alan duvar örülerek kapatıldı. Böylece yaylanın en güzel alanı otopark olmaktan kurtulmuş oldu.


Vali Bektaş, özel mülkiyette olsa otopark ruhsatı olmadan böyle bir girişimin yapılamayacağını belirterek “Biz Ayder Yaylasında 4 ayrı bakanlığı bir araya getirerek daha güzel ve estetik bir görünüme kavuşturmak için çaba harcarken böyle çirkin bir görüntüye izin veremezdik. Gereken yapıldı. Özel mülkiyet alanı olan kişilerinde mağdur olmaması için çözüm bulunacaktır. Başka bir alan onlara verilebilir. Ama bu çirkin görüntüye müsaade edilemez.” dedi. 

Haber :

Atmacanın av için göç yolunu takip ettiği, bu sayede yakalanmasına olanak sağlayan kuş?

Yorum Yap