Güneysu Spor, Süper Lig Yolunda İlk Adımı Attı Güneysu Spor, Süper Lig Yolunda İlk Adımı Attı

Golcü oyuncunun bedeli ne olursa olsun satılmayacağını net bir şekilde ifade ederek transfer dedikodularına son verdi.

Takımın ekol isminin Kweuke olduğunu hatırlatan Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Metin Kalkavan, 'Kweuke, için her gün teklif alıyoruz. Gerçekten iyi bir futbolcu. Bu sezonda bazı şansızlıklar yaşadı. Önceki sezonda aynı şekilde. Biz kulp olarak her zaman onun yanında olduk oda bizim. 4-5 milyon lira gibi teklif alan bir oyuncu. Kararımız onu vermemek. Sevdiğimiz karakterli sembol oyuncumuz. Kweuke en değerli en pahalı oyuncumuz ama onu vermek gibi bir düşüncemiz yok. Sabah akşam teklif geliyor. Bizle beraber idmanda. Bizle beraber beş yıllık kontratı olan bir oyuncu. Bazı şeylerin değeri yok. Kweuke ile o kadar sıkıntı yaşayarak yaptıklarına bakınca alt ligde bize yapacağı katkı bakıldığında pazarlığa girmiyoruz. Satıyor musunuz? Hayır. Çok net olarak Kweuke pazarlığını yapmıyoruz' diye konuştu.

ARD ARDA TALİHSİZLİKLER YAŞADI
Çaykur Rizespor'un 4 yıl önce sezon başında Çek Cumhuriyeti takımı Sparta Prag'dan transfer ettiği Kweuke, and arda büyük şansızlıklar yaşayan isim oldu. Çek Cumhuriyeti Kupası'nda oynadığı Mlada Boleslav maçında rakibinin ayağını kırdığı gerekçesiyle 12 maç ceza alan Kweuke için devreye giren Çaykur Rizespor, Çek Futbol Federasyonu'na yaptığı başvuruyla cezada indirim sağlamıştı.

2 KEZ SAKATLANDI, GERİ DÖNDÜ
Çaykur Rizespor'a geldiği ilk yılda cezası nedeniyle 4 hafta forma giyemeyen Kweuke, çıktığı ilk maçında 2 asist yaptı. Tecrübeli oyuncu, 5 hafta forma giydikten sonra deplasmanda Eskişehirspor ile yapılan maçta attığı golden sonra sakatlandı, 2 ay sahalardan uzak kaldı. Kweuke önceki sezon da ikinci yarının ilk maçında attığı golden sonra takım arkadaşı ile yaşadığı sevinç sırasında sakatlanmış ve sezonu kapatmıştı. Kweuke uzun süren tedavi sürecinin ardından yeni sezonda takıma geri dönmüştü.

15 GÜN ARAYLA KENDİ VE EŞİ TRAFİK KAZASI GEÇİRDİ
Leonard Kweuke geçen 16 Kasım tarihinde Rize'de kendi kullandığı otomobille trafik kazası geçirmiş, hava yastığının açılması sonucu kazayı yara almadan atlatmıştı. Bu olayın şokunu atlatan Kweuke'nin bu kez ABD'de bulunan hamile eşinin içinde olduğu taksiye otomobil çarptı. Kazada eşi ikiz bebeklerini kaybeden Kweuke zor günler yaşamıştı.

Editör: Haber Merkezi