Ak Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı Sema Topaloğlu Yağcıtekin ve parti temsilcilerini Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği başkanı Hülya Cerrahoğlu, yönetim kurulu üyeleri Dilek Kansız, Hasan Kalender, Elvan Ak, Aytekin Kalender ve dernek üyeleri karşıladı.

Yöresel ürünlerle yapılan kahvaltı sonrası, Milletvekili Osman Aşkın Bak, misafirperverliğinden dolayı dernek temsilcilerine teşekkür etti. Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği Başkanı Hülya Cerrahoğlu milletvekili Osman Aşkın Bak, Kadın Kolları Başkanı Sema Topaloğlu Yağcıtekin ve parti temsilcilerinin ziyaretlerinden dolayı mutlu olduklarını dile getirerek derneğin çalışmalarıyla ilgili misafirlere bilgi verdi.

STKLARIN GÜÇLÜ OLMASI DEVLETİDE GÜÇLÜ YAPAR
Sivil Toplum Kuruluşları ile ortaklaşa birçok faaliyetin başarılı bir şekilde gerçekleştirilebileceğini ifade eden Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, 'STK'lar toplumlar içerisinde önemli bir topluluklardır.Bu kuruluşların üzerilerine önemli görevler düşüyor. Bu anlamda kuruluş ve derneklerin desteklenmesi gerekmektedir. Bu kuruluşlar gönüllülük esasına göre çalışır. Ben burada bulunan arkadaşları bu gönüllü çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Bende yıllarca spor kulüplerinde görev aldım. Spor kulüplerinin en büyük sorumluluğu sağlıklı ve düzgün bir toplum gençliğinin oluşmasında fayda sağlamaktır. Kötü alışkanlıklardan uzak gençlerin spor yaptırılmasıdır. STK'lardan gelen bilgi dönüşleri çok önelidir. Devlet her soruna kendi imkanları ile ulaşamayabilir. Bu noktada da yörenin bulunduğu konum itibari ile sorunları devlet yetkililerine ulaşmak noktasında STK'lar rol almaktadırlar. Bu dernekler ve kuruluşlar aynı zamanda toplumun denge noktasıdır. Sivil toplumların güçlü olması devleti de güçlü yapar' diye konuştu.

İŞLERİNİ İYİ YAPANLAR DESTEKLENMELİDİR
Sivil Toplum Kuruluşlarının denetlenmesi gerektiğini vurgulayan Bak; 'Maalesef çok sayıda kurulmuş iş ve proje üretmeyen dernek ve sivil toplum örgütü var. İşlerini en iyi şekilde yapanlar desteklenmelidir. Proje bazında yapılan desteklerin sonuçları mutlaka denetlenmelidir. Devlet desteklediği projelerinin geri dönüşlerini alarak değerlendirmelidir. Bu noktada gerekli kuruluşlarla irtibata geçip bu konuda taleplerimizi ileteceğiz. Mutlaka sosyal sorumluluk alan dernekler bu toplumun dinamikleridir. Gönüllük esasına göre çalışan bütün dernekler gönüllerini ortaya koyarak başarılı işler ortaya çıkartmışlardır. Şu an bulunduğumuz Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği'de bu konuda başarıları ispatlamış bir derneğimizdir' diye konuştu.

Vali Baydaş, 23 Nisan'ı Kutladı Vali Baydaş, 23 Nisan'ı Kutladı

DERNEĞİNİZİN ÇALIŞMALARINI TAKDİRLE İZLİYORUZ
Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı Sema Topaloğlu Yağcıtekin, davetten ötürü dernek başkanı ve üyelerine teşekkür ederek; 'Referandum çalışmalarımıza olağan gücümüzle devam ediyoruz. Bugün siz değerli arkadaşlarımız ile beraberiz. Derneğinizin çalışmalarını takip ediyor takdirle izliyoruz. Bizde zaman zaman sizlerle aynı organizasyonlarda bulunuyoruz. İnşallah 16 Nisan'dan sonra güçlü bir 'EVET' ile çalışmalarımızı daha da ileri noktalara taşıyacağız. Vekilimiz Osman Aşkın Bak ile de dernekler kanununun yapısı ile ilgili düzenlemeleri de takip edeceğiz' şeklinde konuştu.
Konuşmalar ardından misafirler dernek binasında yapılan çalışmaları incelediler.

Editör: Haber Merkezi